SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Vi ska jobba med Carola den 20 juli i Sunbyholm
2024-07-05 07:30

Vill du vara med på ett kul jobb som bygger gemenskap och ger pengar till föreningen? Kom och jobba med oss i United på Carolakonserten den 20 juli! Anmäl dig enkelt via formuläret nedan.

 

Den 20 juli kommer en av Sveriges största artister till Sundbyholm. Och vi ska vi hjälpa till. Vi ska bygga upp området på fredagen, agera värdar och städa med mera under konserten och sedan hjälpa till att plocka ner området på söndagen. Visst låter det kul? 

 

Som om inte det vore nog ska vi också ansvara för parkeringen. 

 

Vill du bidra med din tid? Vi gör det tillsammans och har kul under tiden. Samtidigt bidrar din insats till föreningens ekonomi. Vi välkomnar spelare, ledare, föräldrar, medlemmar och alla andra som vill ställa upp för föreningen och alla våra tjejer som älskar att spela fotboll. Alla behövs!

 

Ungefärliga tider som gäller

  • Fredag 8-13, bygga området
  • Lördag 12-22 eventet + parkering
  • Söndag 8-13, riva området

Vi behöver vara ca 10-15 personer på respektive arbetspass. 


Nu kan du anmäla dig via formuläret här:

https://forms.gle/25orwamg4SrsDWnAA

Vill du söka till något av våra akademilag - kom på informationsträff
2024-05-28 20:35
Informationsträffen är för dig vill söka till något av våra akademilag till kommande säsong, F15 (född 2010) och F17-F19 (född 2009-2006). Vi välkomnar både spelare och deras föräldrar.
 
På mötet kommer du få information om akademins struktur, filosofi och hur våra provträningar går till. Vi välkomnar spelare från Eskilstuna United såväl som från andra klubbar.

När: Tisdagen den 11 juni kl. 19.00
Var: Tunavallens VIP Lounge, ingång sker via samma ingång som spelarna, dvs på långsidan ut mot Krongatan.

För mer information vänligen kontakta Mark på markrobert.colvin@gmail.com.

Vi ser fram emot att träffa dig där!
Vill du vara med på Olympiadagarna 30 maj-1 juni?
2024-05-27 12:00

Eskilstuna United ska vara med på Olympiadagarna i Stadsparken den 30 maj-1 juni. Vill du vara med? 

 

Vi kör lite 3 mot 3-spel, 1 mot 1 och teknikbana för att visa upp vår verksamhet i Eskilstuna United. På torsdag och fredag kommer bland annat skolklasser. Tiderna som gäller är torsdag och fredqag 9-14 och lördagen 11-16. Kan du vara med en hel dag eller delar av en dag? Kontakta Erika Karlsson, 070-970 66 15. 

 

Läs mer om olympiadagarna här: https://visiteskilstuna.se/evenemangsguiden/evenemangsguiden/evenemang.4.48cbfd3a175c8680bba59cfd.html?id=5.2ce98beb18e1d1c08e437827

 

Bredd, elit och samhällsansvar – så mår Eskilstuna United
2024-05-14 08:20

Vårbrev från Eskilstuna Uniteds ordförande.

 

Hur går det för United? En fråga jag får ofta. Det visar att Eskilstuna United betyder mycket för många. Det vill vi fortsätta göra. I detta vårbrev ska jag försöka svara på hur föreningen mår och vad som är aktuellt just.

 

Eskilstuna United är både bredd- och elitidrott, något som förutsätter varandra. Våra spelare i elitettan är förebilder för våra yngre spelare och de inspirerar också fler att börja träna fotboll överhuvudtaget. Vår vision är att vara en etablerad förening i damallsvenskan. Det är en långsiktig satsning som förutsätter en blomstrande barn- och ungdomsverksamhet i ständig tillväxt. Vi behöver också ha en attraktiv och välfungerande akademi som utbildar framtidens elitfotbollsspelare.

 

En viktig del i helheten är också vår plats i samhället och staden vi verkar i. Som en del i svensk damelitfotboll ingår vi i en unik fotbollsgemenskap där alla är välkomna. En gemenskap vi gärna vill sprida vidare utanför planen. Med fotbollen som en positiv kraft vill vi bidra till samhällsförbättring, där jämställdhet, integration och jämlikhet står i centrum.

Ekonomi i balans med en stram budget

Vi verkar utifrån de ekonomiska förutsättningarna vi har just nu. Idag har vi bra koll på vår ekonomi, våra kostnader och intäkter. Det är en stor trygghet och bra grund att bygga vidare på. Det är dock fortsatt tufft och vi behöver hela tiden hålla efter våra kostnader.

Bra förutsättningar för elit och akademi ska bli ännu bättre

Vem trodde att landslagslegendaren Hedvig Lindahl skulle vara lösningen på målvaktsbristen som uppstod precis inför seriestart? Många är vi dock som ser och uppskattar hennes kvaliteter och personlighet. Att Hedvig Lindahl valt att spela för Eskilstuna United under våren visar att vi har något att erbjuda en spelare på hennes nivån. Jag vill tacka alla privatpersoner och företagen Tuna Trafik och Tuna entreprenad som gjort detta möjligt.

 

Vi arbetar med att skapa hållbara strukturer och en bra utbildningsmiljö i akademin, som nu består av tre lag i form av f15, f17 och f19. Till vår hjälp har vi det certifieringssystem som finns inom Elitfotboll dam, EFD som ger stöd och vägledning i vilka steg vi ska ta. Miljön och förutsättningarna på Tunavallen är bland de bästa i svensk damelitfotboll.

 

Vi är också mitt uppe i rekryteringen av vikarie för Vaila Barsley som går på föräldraledighet i samband med sommaruppehållet. Ett arbete som vi hoppas ska vara klart inom några veckor.

Vi ska växa i Årby

Med hjälp av pengar från Svenska fotbollsförbundets En bättre väg har vi anställt Erika Karlsson som förenings- och fotbollsutvecklare. Hennes fokus kommer vara att skapa tydliga strukturer, rutiner och hållbara team för att utveckla föreningen på lång sikt. Erika Karlsson kommer jobba som ett stöd och mentor till våra tränare, ledare och ideella fotbollsutvecklare.

 

Hon ska arbeta aktivt för att föreningen ska ha en starkare identitet och förankring som fotbollsförening i Årby och rekrytera både spelare och ledare från närområdet. Fokus under 2024 kommer vara att starta ett nybörjarlag för äldre tjejer i blandade åldrar.

Säsongen är i full gång och vi behöver vår publik, i med och motgång

Fotbollssäsongen är i full gång på såväl Årby som Tunavallen. Även Larslunda, där vi spelade seriepremiären i elitettan, får väl räknas hit. Stort tack Strängnäs kommun som tog emot oss med öppna armar och stort engagemang. Tack all publik som tog sig till Strängnäs!

 

Våra supportrar och publik är otroligt viktiga för oss. Att känna gemenskapen i kärleken till fotbollen är fantastisk. Med publik på matcherna höjs stämningen och spelarna på planen känner stöd, vilket i slutänden kan betyda fler poäng. Mycket publik på plats skapar även ett större intresse hos sponsorer. Publik som syns på tv-bilderna gör Elitettan mer attraktiv som tv-rättighet. Allt bidrar såklart till föreningens ekonomi. Så vill du bidra till Eskilstuna Uniteds framtid – kom på våra matcher!

 

Vi ses på vallen och Årby!

 

/Anna Arnerdal, ordförande

Gå med United i prideparaden
2024-05-05 09:41

Den 18 maj är det Springpride i Eskilstuna. Vi i United kommer som vanligt att gå med i pridetåget. Häng med du också, så visar vi tillsammans vår kärlek för mänskliga rättigheter!

Välkomna på JAG2030-matchen 11 maj
2024-04-30 08:02
Varje år bjuder vi i Eskilstuna United in alla tjej- och damlag i Sörmland till årets JAG2030-match. Matchen då vi sätter ljus på jämställdhetsfrågan. Det vore kul om många från vår klubb kommer till Tunavallen. 
 
Matchen spelas den 11 maj kl. 13 på Tunavallen och vi möter Lidköping. 
 
Vi vill att ni anmäler om ni kommer genom att skicka ett mejl med namn på laget och hur många ni är. Skicka till sportkontoret@eskilstunaunited.se 
 
Tack vara våra sponsorer har vi alltid gratis inträde på alla våra hemmamatcher för alla under femton år och just den här matchen är det som sagt gratis även för ledare och äldre lag. 
 
Ni kan förvänta er en härlig fotbollsmatch, bra stämning på läktaren och efter matchen har ni möjlighet att träffa spelarna i vår Fanzone. Där kan det också hända att det blir någon överraskning. 
 
Vi ses på vallen!
Nyheter från våra lag
F09, 30/06 17:42 
F09, 23/06 14:48 
F09, 16/06 19:55 
F09, 13/06 08:57 
 
Huvudsponsor
STARTELVAN