Webshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll
F10

Vi är Eskilstuna United F10
Eskilstuna United F10 - 2022

Vi är United F10 - ett härligt gäng med 19 tjejer som älskar att spela fotboll samt att ha roligt tillsammans 

 

Kontaktpersoner:

 

Tränare:

Fredrik Lindqvist

fredrik.lindqvist77@gmail.com

+46 73 948 25 07

 

Tränare:

Paulina Franzen Ekestubbe

paulina.ekestubbe@gmail.com

+46 73 558 56 61

Eskilstuna Cupen 12-14 april
2024-04-02 20:04

Hej,

 

Här kommer lite information om Eskilstuna Cupen - jag saknar fortfarande betalning på 150kr från en del som anmälningsavgift för cupen - vänligen swisha till lagkassan (1233176203) märk det med barnets namn + Eskilstunacupen.

 

Vi har anmält 1 lag till cupen och har 18 tjejer som har tackat ja vilket är superroligt. Detta betyder dock att under vissa matcher kan det bli att man får stå över alt få lite mindre speltid. Men vi hoppas att vi alla kan heja och peppa tjejerna att kämpa och ha roligt tillsammans. 

 

Vi har hamnat i Grupp C med Västerås IK, Järna och Mosjö och kommer spela tre matcher på lördagen den 13 april. Slutspelet kommer ske på söndagen och då har vi minst en match. Vilken tid och vart den spelas kommer vi få reda på under lördagen så där kommer vi skicka ut information i what app gruppen. Nedan ser ni tiderna samt vart vi spelar. På lördagen håller vi till på Orrliden samt Skogsängen, tjejerna behöver få i sig ngn mat mellan matcherna så se till att de har med sig lite snacks alt pengar. 

Spelschema hittar ni här - Spelschema

 

Lördag 13/4   

 

Match 1 - Järna - Eskilstuna United

Samling: 09:00 på Orrlidens IP 
Matchstart: 09:50 

 

Match 2 - Eskilstuna United - Mosjö 
Samling 12:30 på Skogsängens IP
Matchstart: 13:10 

Match 3 - Västerås IK - Eskilstuna United 
Samling: 17:30 op Orrlidens IP 
Matchstart 18:10  

 

Vi hoppas att det kommer bli lite varmare nästa vecka så tjejerna får en härlig helg tillsammans.

 

MvH

Ledarna F10 

 

 

Påsklovscamp
2024-03-10 21:54

Välkommen till Eskilstuna Uniteds Påsklovscamp med fotbollsträning och annat kul - för dig född 2015-2010.

 

 

På årets första lovcamp får du fotbollsträning och föreläsningar av Eskilstuna Uniteds akademitränare och spelare. Lägret är inriktat på fysisk kunskap, utveckling av fotbollsfärdigheter och såklart att ha roligt. Vi lovar dig en härlig vecka tillsammans med andra som älskar fotboll lika mycket som du!

  • När: 2 – 5 april (tisdag till fredag)
  • Tid: 11.30 - 15.00
  • Var: Tunahallen
  • Målgrupp: Öppet för flickor och pojkar 9-14 år (2015-2010)
  • Kostnad: 1200 kr
  • Detta inkluderar: 4 dagars fotbollsträning + mellanmål
  • Sista anmälningsdag: 25 mars

Här anmäler du dig

 
Inbjudan Spelarutbildningsläger
2024-01-10 18:35

Hej! 

 

Här kommer en inbjudan till tjejerna till vårens spelarutbildningsläger som sker under en heldag i Nyköping, helgen 20-21 april (lör den 20 april F2011 och sön 21 april F2010)

 

Det är Södermanlands Fotbollförbund som bjuder in till denna spelarutbildning. Syftet med lägret är att ge alla intresserade spelare 13-14 år möjlighet till extra utbildning i fotboll samt att vara ett komplement till den spelarutbildning som respektive förening bedriver.

 

Dagen kommer innehålla två träningspass och ett teoripass som är kopplat till SvFF:s spelarutbildnings-plan.  

 

För målvakter så är informationen att specifik målvaktsträning kommer att bedrivas under lägret. 

 

Deltagaravgiften är 300 kr/spelare. I avgiften ingår träningar, teoripass, spelarförsäkring, mellanmål och lunch. 

 

Sista anmälningsdag är 2 april och anmälan sköter man själv direkt på SöFF:s hemsida, se länk. Läs igenom inbjudan i PDF-dokumentet för ytterligare information. lördagen den 20 april för F2011 samt söndagen 21 april för F2010 som gäller. 

 

https://sodermanland.svenskfotboll.se/nyheter/2024/1/inbjudan-sul-13-14-ar/

 

https://eskilstunaunited.sportadmin.se/docs/1437/40931/Inbjudan%20-%20Spelarutbildningsläger%20FP10-11%20VT24.pdf

Vinterträningsschema 2023-2024
2023-11-11 19:22

Hej,

precis som förra året har vi lyckats organisera fyra träningar per vecka.

 

Vi tror att detta är ett bra sätt föra att låta alla träna och spela mycket också under vintertid.

 

På lördagar kommer vi dessutom kunna använda Tunahallen i två timmar (kl. 14:00-16:00), tack vare samarbetet med AFC.

 

Vinterträningsschema 2023/2024:

 

Dag Tid Plats
Måndag kl.17:00-18:15 Årby IP - KGR
Tisdag kl.18:15-19:30 Årby IP - KGR
Torsdag kl.18:15-19:30 Årby IP - KGR
Lördag kl.14:00-16:00 Tunahallen

 

Gäller f.o.m v46

 

Mvh

F10 Ledarna

 
Säsongsavslutningsbesked från styrelsen
2023-11-06 15:53

Hej alla ledare och föräldrar i Eskilstuna United!

 Säsongen med serier, cuper och sammandrag är slut och vi kan summera året och blicka framåt inför nästa år. Vi vill med detta brev tacka dig för årets insatser och samtidigt informera och reflektera kring några valda frågor. Vi vill att ni alla är uppdaterade på läget och de tankar vi har från styrelsens sida. Det är en hel del att läsa men vi valde denna kommunikation istället för att boka en av era (förmodligen) välfyllda vardagskvällar.

 Vi börjar med det sportsliga. Det vi får till oss är att det har gått bra under året för föreningens lag. Det har varit ett fåtal frågor som kommit upp till styrelsens kännedom gällande skav i föreningens lag vilket är mycket positivt. De frågor som dykt upp är hanterade i bra samarbete med våra ledare. Det innebär att de gör ett fantastiskt arbete med alla de tjejer vi har i föreningen.

 

Fotbollsutvecklare ger stöd åt ungdom

Till detta år var planen att vi skulle få till resurser för att få till den ”blå tråden” genom föreningen vilket innebär en gemensam tanke och utförande genom alla lag. Av olika skäl är vi medvetna om att den faktiska fysiska närvaron på plan har saknats i år. Av den anledningen kommer vi göra en justering till nästa säsong. Vi kommer att aktivera 2-3 st fotbollsutvecklare i föreningen som kommer att tillsammans med A-lag och akademitränare planera för den ”blå tråden” i Eskilstuna United. Denna kommer sedan löpande att implementeras i föreningen genom dialog och närvaro med tränare och lag nere på Årby. Tanken är att vi genomför vår ungdomsutbildning med en gemensam plan snarare än respektives tränares tankar och erfarenheter. Detta kommer ske löpande och i små steg  för att utveckla ungdom framåt med ett gemensamt arbetssätt. Fotbollsutvecklarna kommer, liksom alla andra tränare, agera ideellt. Mer info kommer när dessa roller är bemannade.

 

Ekonomi i balans

Efter ett gediget arbete och med ett stort stöd från många landade vi för 2022 ner ett resultat som var c:a 600 000 kr plus vilket innebar ett positivt eget kapital (klubben hade innan ett negativt eget kapital om 550 000 kr). Däremot lyckades föreningen med detta först till årsskiftet och inte per augusti vilket innebar en tvångsnedflyttning till Elitettan. Ekonomin detta år har handlat om att ”gå ner på fälgarna ” och kapa alla kostnader som verkligen inte varit nödvändiga. En del ”baksmälla” från tidigare har vi fått 2023 men det ser nu ut som att vi kommer landa ett resultat för helåret på runt plus minus noll. Vi behöver ett sådant resultat eller bättre för att inte behöva bevisa oss igen för att behålla elitlicensen. För nästa år ser det just nu hoppfullt ut. Vi jobbar på för fullt för att få klart med sponsorerna inför 2024 så vi tidigt kan veta vilken budget vi kan sätta för verksamheten. Har du kontakter hos företag, eller kanske är företagsledare själva, får du gärna hjälpa föreningen hitta nya sponsorer.

 

A-laget fortsätter i Elitettan med sikte på allsvenskan

Efter en säsong i Elitettan är vi nu klara med nytt kontrakt till nästa år. Då är tanken att vi vill tävla om att gå upp till allsvenskan igen. Vi behöver ha en förening med bra ungdomsverksamhet, en kvalitativ akademi och ett A-lag på högsta nivå för att göra det möjligt att våra tjejer kan få bästa möjliga förebilder och möjligheter att utvecklas hela vägen hos oss!

 

Nysatsning på akademi

Från 2024 kommer det finnas tränings- och tävlingsmiljö i akademin för F15, F17 och F19. Samtliga lag kommer att samarbeta mellan sig och F17 och F19 kommer dessutom träna tillsammans till stor del. Just nu pågår det uttagningar till dessa lag och rekrytering av tränare är också igång. Med tanke på att F15 skapas kommer de spelare som inte vill eller lyckats komma med i akademin givetvis spela vidare i föreningen genom att spela F14-15 (år) spel tillsammans med nuvarande F10 (födda -10). Vi fortsätter också med damjuniorerna som till året får tillskott av ett gäng från spelare födda 2008.

 

Lyckat genomförande av Rekarne Girls Cup

För första gången någonsin har vi i år arrangerat denna cup för 13-15 åringar helt i egen regi, allt från planering till genomförande. Till och med maten var i egen regi! Utfallet blev riktigt bra genom alla de ideella krafter vi haft i form av ledare, föräldrar och samarbetspartners som gjorde det fantastiskt bra. Denna cup är, förutom det sportsliga, en viktig ekonomisk intäktskälla. Med allt vi lärt oss i år tar vi sats för att göra cupen större nästa år. Tack alla som bidragit med sin tid, kunskap och engagemang.

 

Föreningens samhällsengagemang 

Vi vet inte om alla faktiskt känner till hur mycket samhällsnytta vi gör i Eskilstuna. Girls United samlar unga tjejer från Årbyskolan, Lagersbergsskolan och Skiftingeskolan för att efter skolan spela fotboll och genomföra värderingsövningar i syfte att stärka den enskilde individen. Till detta har vi engagemang från styrelse, externa volontärer och spelare i föreningen som med glädje tar sig an detta uppdrag.

 

I somras arrangerade vi också, tillsammans med AFC, sommarfotboll i flera utsatta områden. Detta inslag innebar att det fanns möjlighet för barn (både tjejer och killar) att träffa spelare från klubbarna och spela fotboll flera dagar i veckan under sommaren. Mycket uppskattat!

 

Vi har också fått igång trygghetsrådet som ska diskutera och jobba med trygghetsfrågor i föreningen. Mer information kommer att komma längre fram i takt med att deras arbete utvecklas.

 

Vi kommer implementera värderingsarbete inom föreningens lag inom kort. Material är framtaget som kommer tas ut för arbete i våra ungdomslag. Där finns det ett antal frågor att jobba med i syfte att stärka våra spelare och verka för en miljö som ska kännas tryggare för alla. Information kommer på andra sidan nyår. 

 

Vi driver förening tillsammans

En sak som behöver jobbas med i föreningen är frågan om att alla behöver hjälpas åt med de åtaganden vi gemensamt har. Förutom tränarna runt akademi och A-lag har vi bara en anställd och det är Eva som gör ett fantastiskt arbete. En stor del av den tid som hon lägger ned är volontärtid.

 

Vi behöver alla tillsammans hjälpa till på föreningens aktiviteter. Det kan handla om att bemanna kiosken på A-lagets matcher, bemanna Rekarne Girls Cup eller vara funktionär på landskamp (som förra veckan). Vi ser ett visst ointresse från en del föräldrar som duckar ansvar. I en förening behöver att hjälpas åt och därför kommer vi inför nästa år att ta fram ett föräldrakontrakt som alla föräldrar till barn som spelar i United behöver godkänna, skriva under och leva upp till.

 

Sammanfattning

Vi summerar året till ett år då vi som förening lyckats med många saker. Ungdom har alltid fungerat väl och nu tar vi nästa steg för att göra alla delar i föreningen ännu bättre. Vi vill tacka alla som har det blå United-hjärtat och som hjälpt föreningen i någon av de roller ni har. Antingen genom en supporterande förälder, utvecklande ledare eller i annan roll som gör det möjligt för våra tjejer att växa som spelare och människor. Ni alla är viktiga!

 

Tack för säsongen 2023, vi ses på planen eller i kansliet!

 

Styrelsen genom,

Anna Arnerdal, Ordförande

Katy Eriksson, Ungdomsansvarig

Henrik Malmlöf

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
STARTELVAN