Webshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll
F10

Vi är Eskilstuna United F10
Eskilstuna United F10 - 2022

Vi är United F10 - ett härligt gäng med 19 tjejer som älskar att spela fotboll samt att ha roligt tillsammans 

 

Kontaktpersoner:

 

Tränare:

Fredrik Lindqvist

fredrik.lindqvist77@gmail.com

+46 73 948 25 07

 

Tränare:

Paulina Franzen Ekestubbe

paulina.ekestubbe@gmail.com

+46 73 558 56 61

Inbjudan Spelarutbildningsläger
2024-01-10 18:35

Hej! 

 

Här kommer en inbjudan till tjejerna till vårens spelarutbildningsläger som sker under en heldag i Nyköping, helgen 20-21 april (lör den 20 april F2011 och sön 21 april F2010)

 

Det är Södermanlands Fotbollförbund som bjuder in till denna spelarutbildning. Syftet med lägret är att ge alla intresserade spelare 13-14 år möjlighet till extra utbildning i fotboll samt att vara ett komplement till den spelarutbildning som respektive förening bedriver.

 

Dagen kommer innehålla två träningspass och ett teoripass som är kopplat till SvFF:s spelarutbildnings-plan.  

 

För målvakter så är informationen att specifik målvaktsträning kommer att bedrivas under lägret. 

 

Deltagaravgiften är 300 kr/spelare. I avgiften ingår träningar, teoripass, spelarförsäkring, mellanmål och lunch. 

 

Sista anmälningsdag är 2 april och anmälan sköter man själv direkt på SöFF:s hemsida, se länk. Läs igenom inbjudan i PDF-dokumentet för ytterligare information. lördagen den 20 april för F2011 samt söndagen 21 april för F2010 som gäller. 

 

https://sodermanland.svenskfotboll.se/nyheter/2024/1/inbjudan-sul-13-14-ar/

 

https://eskilstunaunited.sportadmin.se/docs/1437/40931/Inbjudan%20-%20Spelarutbildningsläger%20FP10-11%20VT24.pdf

Vinterträningsschema 2023-2024
2023-11-11 19:22

Hej,

precis som förra året har vi lyckats organisera fyra träningar per vecka.

 

Vi tror att detta är ett bra sätt föra att låta alla träna och spela mycket också under vintertid.

 

På lördagar kommer vi dessutom kunna använda Tunahallen i två timmar (kl. 14:00-16:00), tack vare samarbetet med AFC.

 

Vinterträningsschema 2023/2024:

 

Dag Tid Plats
Måndag kl.17:00-18:15 Årby IP - KGR
Tisdag kl.18:15-19:30 Årby IP - KGR
Torsdag kl.18:15-19:30 Årby IP - KGR
Lördag kl.14:00-16:00 Tunahallen

 

Gäller f.o.m v46

 

Mvh

F10 Ledarna

 
Säsongsavslutningsbesked från styrelsen
2023-11-06 15:53

Hej alla ledare och föräldrar i Eskilstuna United!

 Säsongen med serier, cuper och sammandrag är slut och vi kan summera året och blicka framåt inför nästa år. Vi vill med detta brev tacka dig för årets insatser och samtidigt informera och reflektera kring några valda frågor. Vi vill att ni alla är uppdaterade på läget och de tankar vi har från styrelsens sida. Det är en hel del att läsa men vi valde denna kommunikation istället för att boka en av era (förmodligen) välfyllda vardagskvällar.

 Vi börjar med det sportsliga. Det vi får till oss är att det har gått bra under året för föreningens lag. Det har varit ett fåtal frågor som kommit upp till styrelsens kännedom gällande skav i föreningens lag vilket är mycket positivt. De frågor som dykt upp är hanterade i bra samarbete med våra ledare. Det innebär att de gör ett fantastiskt arbete med alla de tjejer vi har i föreningen.

 

Fotbollsutvecklare ger stöd åt ungdom

Till detta år var planen att vi skulle få till resurser för att få till den ”blå tråden” genom föreningen vilket innebär en gemensam tanke och utförande genom alla lag. Av olika skäl är vi medvetna om att den faktiska fysiska närvaron på plan har saknats i år. Av den anledningen kommer vi göra en justering till nästa säsong. Vi kommer att aktivera 2-3 st fotbollsutvecklare i föreningen som kommer att tillsammans med A-lag och akademitränare planera för den ”blå tråden” i Eskilstuna United. Denna kommer sedan löpande att implementeras i föreningen genom dialog och närvaro med tränare och lag nere på Årby. Tanken är att vi genomför vår ungdomsutbildning med en gemensam plan snarare än respektives tränares tankar och erfarenheter. Detta kommer ske löpande och i små steg  för att utveckla ungdom framåt med ett gemensamt arbetssätt. Fotbollsutvecklarna kommer, liksom alla andra tränare, agera ideellt. Mer info kommer när dessa roller är bemannade.

 

Ekonomi i balans

Efter ett gediget arbete och med ett stort stöd från många landade vi för 2022 ner ett resultat som var c:a 600 000 kr plus vilket innebar ett positivt eget kapital (klubben hade innan ett negativt eget kapital om 550 000 kr). Däremot lyckades föreningen med detta först till årsskiftet och inte per augusti vilket innebar en tvångsnedflyttning till Elitettan. Ekonomin detta år har handlat om att ”gå ner på fälgarna ” och kapa alla kostnader som verkligen inte varit nödvändiga. En del ”baksmälla” från tidigare har vi fått 2023 men det ser nu ut som att vi kommer landa ett resultat för helåret på runt plus minus noll. Vi behöver ett sådant resultat eller bättre för att inte behöva bevisa oss igen för att behålla elitlicensen. För nästa år ser det just nu hoppfullt ut. Vi jobbar på för fullt för att få klart med sponsorerna inför 2024 så vi tidigt kan veta vilken budget vi kan sätta för verksamheten. Har du kontakter hos företag, eller kanske är företagsledare själva, får du gärna hjälpa föreningen hitta nya sponsorer.

 

A-laget fortsätter i Elitettan med sikte på allsvenskan

Efter en säsong i Elitettan är vi nu klara med nytt kontrakt till nästa år. Då är tanken att vi vill tävla om att gå upp till allsvenskan igen. Vi behöver ha en förening med bra ungdomsverksamhet, en kvalitativ akademi och ett A-lag på högsta nivå för att göra det möjligt att våra tjejer kan få bästa möjliga förebilder och möjligheter att utvecklas hela vägen hos oss!

 

Nysatsning på akademi

Från 2024 kommer det finnas tränings- och tävlingsmiljö i akademin för F15, F17 och F19. Samtliga lag kommer att samarbeta mellan sig och F17 och F19 kommer dessutom träna tillsammans till stor del. Just nu pågår det uttagningar till dessa lag och rekrytering av tränare är också igång. Med tanke på att F15 skapas kommer de spelare som inte vill eller lyckats komma med i akademin givetvis spela vidare i föreningen genom att spela F14-15 (år) spel tillsammans med nuvarande F10 (födda -10). Vi fortsätter också med damjuniorerna som till året får tillskott av ett gäng från spelare födda 2008.

 

Lyckat genomförande av Rekarne Girls Cup

För första gången någonsin har vi i år arrangerat denna cup för 13-15 åringar helt i egen regi, allt från planering till genomförande. Till och med maten var i egen regi! Utfallet blev riktigt bra genom alla de ideella krafter vi haft i form av ledare, föräldrar och samarbetspartners som gjorde det fantastiskt bra. Denna cup är, förutom det sportsliga, en viktig ekonomisk intäktskälla. Med allt vi lärt oss i år tar vi sats för att göra cupen större nästa år. Tack alla som bidragit med sin tid, kunskap och engagemang.

 

Föreningens samhällsengagemang 

Vi vet inte om alla faktiskt känner till hur mycket samhällsnytta vi gör i Eskilstuna. Girls United samlar unga tjejer från Årbyskolan, Lagersbergsskolan och Skiftingeskolan för att efter skolan spela fotboll och genomföra värderingsövningar i syfte att stärka den enskilde individen. Till detta har vi engagemang från styrelse, externa volontärer och spelare i föreningen som med glädje tar sig an detta uppdrag.

 

I somras arrangerade vi också, tillsammans med AFC, sommarfotboll i flera utsatta områden. Detta inslag innebar att det fanns möjlighet för barn (både tjejer och killar) att träffa spelare från klubbarna och spela fotboll flera dagar i veckan under sommaren. Mycket uppskattat!

 

Vi har också fått igång trygghetsrådet som ska diskutera och jobba med trygghetsfrågor i föreningen. Mer information kommer att komma längre fram i takt med att deras arbete utvecklas.

 

Vi kommer implementera värderingsarbete inom föreningens lag inom kort. Material är framtaget som kommer tas ut för arbete i våra ungdomslag. Där finns det ett antal frågor att jobba med i syfte att stärka våra spelare och verka för en miljö som ska kännas tryggare för alla. Information kommer på andra sidan nyår. 

 

Vi driver förening tillsammans

En sak som behöver jobbas med i föreningen är frågan om att alla behöver hjälpas åt med de åtaganden vi gemensamt har. Förutom tränarna runt akademi och A-lag har vi bara en anställd och det är Eva som gör ett fantastiskt arbete. En stor del av den tid som hon lägger ned är volontärtid.

 

Vi behöver alla tillsammans hjälpa till på föreningens aktiviteter. Det kan handla om att bemanna kiosken på A-lagets matcher, bemanna Rekarne Girls Cup eller vara funktionär på landskamp (som förra veckan). Vi ser ett visst ointresse från en del föräldrar som duckar ansvar. I en förening behöver att hjälpas åt och därför kommer vi inför nästa år att ta fram ett föräldrakontrakt som alla föräldrar till barn som spelar i United behöver godkänna, skriva under och leva upp till.

 

Sammanfattning

Vi summerar året till ett år då vi som förening lyckats med många saker. Ungdom har alltid fungerat väl och nu tar vi nästa steg för att göra alla delar i föreningen ännu bättre. Vi vill tacka alla som har det blå United-hjärtat och som hjälpt föreningen i någon av de roller ni har. Antingen genom en supporterande förälder, utvecklande ledare eller i annan roll som gör det möjligt för våra tjejer att växa som spelare och människor. Ni alla är viktiga!

 

Tack för säsongen 2023, vi ses på planen eller i kansliet!

 

Styrelsen genom,

Anna Arnerdal, Ordförande

Katy Eriksson, Ungdomsansvarig

Henrik Malmlöf

Tack för allt engagemang
2023-10-22 20:11

Tack alla både föräldrar och tjejer som har ställt upp  under denna helg och genomfört Eskilstuna Rekarne Cup

 

Tack all föräldrar som har ställt upp och jobbar under cupen - i både ur o skur - utan er skulle vi inte ha kunnat genomföra cupen - stort ❤️ till er alla som var där och ställde upp. 

Tack till all tjejer som har kämpat hela helgen - i kyla, i regn och utan att klaga en enda gång.

Lag Blå som som kämpade på fantastiskt bra i gruppspelet och vann sin grupp ⭐️ vidare till A-slutspel där ni kämpade på sjukt bra mot Jäder och sedan fick en hård och tuff match mot Djurgården som blev vinnare av hela cupen - enda laget som lyckades göra mål mot Djurgården- 👏 

Lag vit som började lite försiktigt men verkligen växte under cupen som ett lag och lyckades ta sig till B-final och vinna mot Triangeln 🥇 

 

Vi hoppas att alla tjejerna känner sig stolta över sin prestation och vilken härlig avslutning på säsongen. Vi fortsätter med träningen som vanligt i veckan och återkommer med information om höst/vinter tider framöver 

 

Tack igen till alla som ställde upp och gjorde denna helg till något magiskt ⭐️

Rekarne Girls Cup
2023-10-15 18:25

Nästa helg är det dags för Rekarne Girls Cup, vi har anmält två lag till cupen och kommer få hjälp att 7 tjejer från F09, vilket vi är väldigt glada för så alla våra tjejer kan vara med och spela avslutningscupen innan säsongen är över då vi då kunde anmäla 2 lag.

 

Vi tränare har kommit fram till att vi delar upp laget enligt ovan och vi har fokuserat på att skapa en så balanserad och utvecklande miljö för alla spelare. Den ena gruppen med äldre spelare som känner varandra väl kan dra nytta av den starka gemenskapen och erfarenhetsutbytet, medan den andra gruppen kan få möjlighet att växa tillsammans och bygga vidare på sina relationer- det syftar till att skapa en positiv och inkluderande upplevelse för alla.

 

Tjejerna spelar enligt nedanstående schema och alla matcher sker i Skogstorp på Orrlidens IP plan 2

 

Lag Vit:

Fredag kl.16:00 Triangelns IK - Eskilstuna United Vit

Lördag kl.12:20 Eskilstuna United Vit - Skogstorps GOIF

Lördag kl.17:20 Eskilstuna United Vit - Djurgårdens IF

 

 

Lag Blå:

Fredag kl.17:40 -Stallarholmen - Eskilstuna United Blå

Lördag kl.09:00 Eskilstuna United Blå - Eskilstuna United Blå F11

Lördag kl.15:40 Eskilstuna United Blå - Kvicksund

 

Söndagens speltider blir klara efter avslutad gruppspel⚽️.

 

Alla matcher ligger redan i SportAdmin och i Min Fotboll och kallelser till tjejerna kommer inom kort. Viktigt är att svara så fort som möjligt så vi vet om vi behöver göra ändringar mellan lagen. Det kan givetvis bli små justeringar vid sjukdom etc. men då informerar vi berörda föräldrar/barn om så är fallet. 

Vi ser fram emot nästa helg och hoppas att så många som möjligt kommer och hejar på tjejerna på Orrliden. Glöm inte bort era tider i arbetschemat nästa helg som Fredrik har informerat er om.

 

/Ledarna 

 
Huvudsponsor
STARTELVAN