Webshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll
F09

Välkommen till F09

Våra ledord är Glädje, Engagemang, Attityd och Laganda.


Laget består i nuläget av 25 spelare, 22 spelare födda 2009 och 3 spelare födda 2010 samt 4 ledare. I år spelar vi stor 9-manna med 2 lag.  Vi är i behov av en målvakt till som vill satsa på att utveckla sitt målvaktsspel. Känner ni någon som vill stå i mål hör av er!

Lite smått och gott!
2023-03-19 15:45

Hej på er!

Vi är inne i slutet av försäsongsträning. Tjejerna driver själva fram sin utveckling med sitt engagemang och attityd på träningar⚽️👍 och vi ledare finns där som stöd och ”vägvisare”.


Teambuilding har bidragit att lagandan blivit ännu starkare, tjejerna var grymma på att laga mat och samarbeta i köket👌 och som kvällens reflektionsövning (Reflect United) hade vi ”Vänskap” som tema.
 
Vi har också haft utvecklingssamtal med dom inför denna säsong, där tjejerna bl.a. fått rösta fram lagkapten för denna säsong. Dom som fick flest röster och kommer vara lagkaptener under året är Ester, Signe och Ebba. Förutom ledande, stöttande roll på plan ska dom även vara bollplank mellan spelare och oss ledare.


Tyvärr har Wilma missat några veckors träning pga körtelfeber men är snart med oss igen😊💙.

 

Med dagens match så har vi hunnit avverka 8 träningsmatcher och tjejerna har fått bra med speltid för att vara så tidigt på säsongen. Tjejerna befinner sig på olika nivåer i utvecklingen och när vi drar igång med säsongen så kommer vi försöka matcha dom på den nivå dom befinner sig just nu. Sen kommer vi utvärdera från vecka till vecka.

 

DM

Matchtiderna är nu spikade(se kalendern) och vi startar nästa helg. Alla tjejer kommer inte få speltid i DM och därför har vi bokat en träningsmatch mot våra F10 så att alla ska få möjlighet till matchspel⚽️ i väntan på seriestart. Den matchen kommer spelas samma dag som DM, den 2.april kl 17.30.

 

Eskilstuna cupen 

Den kommer mellan DM och seriestarten.

 

Både vi och F10 vill att alla ska få så mycket speltid som möjligt och därför har vi kommit överens om att samarbeta under denna cup. Vi i F09 ställer upp med ett lag. F10 ställer upp med två lag. Så några av tjejerna kommer få spela cupen med F10.
Alla våra tjejer kommer få bra med matchtid, mot bra motstånd(det finns t.ex.Stockholms lag i båda klasserna) på rätt nivå. Vi kommer informera tjejerna i förväg vilka av dom kommer spela i vilken årskull.
Därför tycker vi också att det är bra med en träningsmatch mot F10💙 innan cupen så vi lär känna varandra än bättre. 

 

Serier

Det finns fyra svårighetsgrader(från lättaste grön, sen blå, röd och till svåraste svart).
Vi har anmält 2 lag, en till röd och en till svart serie.
Pga att det finns få anmälda lag i dessa serier i Sörmland så har Södermanlands FF och Västmanlands FF(som har samma problematik) gått ihop och bildat 2 gemensamma serier, en röd och en svart.

För våran del innebär detta att istället för att resa till Nyköping eller Trosa så kommer vi resa oftare till Västerås(Skiljebo, BK 30, Gideonsberg, IFK Västerås…).

Båda av våra lag kommer få spela 8 seriematcher innan sommaruppehållet. Så mycket speltid för alla våra tjejer.

Spelscheman blir klara under nästa vecka.

 

Spelarutbildningsläger

Vi i ledarteamet är glada att så många tjejer har anmält sig⚽️. Det kommer erbjudas en till Spelarutbildningsläger till hösten.

Sen kommer Sörmland FF, nästa år i mars, bilda lag ”Flickor 15år” som vi hoppas att många av våra tjejer kommer representera💙.

 

Förändringar till nästa år

Vi har fått information gällande hur klubben kommer arbeta med ungdom framöver. Det kommer påverka oss i allra högsta grad till nästa år. Julie, som är akademi- och ungdomsansvarig kommer till Årby på tisdag efter träningen och informerar tjejerna och de föräldrar som önskar lyssna. Ingen dusch denna tisdag utan vi kör igång 18:20 och håller på c:a 30 minuter. Informationen är obligatorisk för tjejerna och valfritt för föräldrar. 

 

Till sist, onsdags träningar i Munktellarenan. Nästa vecka kör vi sista passet. Vi tackar Jenny🙏 så mycket för hennes tid och engagemang, det var/är väldigt uppskattat!

 

 

/Malin, Henrik, Macke och Robert

 

 

 

Teambuilding nästa helg
2023-02-24 15:34

Hej,

hoppas att tjejerna har det mysigt på sportlovet❄️!

Nästa vecka drar vi igång med träning igen och vi tränar som vanligt tisdag, onsdag och torsdag.

 

Sen har vi en helg tillsammans att se fram emot💙.
Fokus kommer ligga på gemenskap och samarbete och schemat är följande:

LÖRDAG:

11- incheckning

12.45- lunch(8 tjejer ansvarar för framplockning, matlagning, undanplockning)

14- match på Tunavallen:

Eskilstuna United- BP (Svenska cupen)

17- teorigenomgång

18- middag(8 tjejer ansvarar…)

19- grupparbete och utvecklingssamtal

21- kvällsfrukt 

22.30- lampan släcks

 

SÖNDAG:

8.15- frukost(8 tjejer ansvarar…)

9- gemensam morgonpromenad

11.30- starkare mellanmål

12.15- ”utcheckning”

12.30- samling på Årby

13.30- match⚽️ mot Västerås BK 30.

 

Tjejerna ska ha med sig samma som när vi åker på övernattnings cup(madrass, lakan, kudde, täcke, hygien artiklar...) och dom som blir kallade till match mot Västerås BK 30 även fotbollsskor, benskydd och vattenflaska. Matchställ och jackor till avbytare kommer dom få i omklädningsrummet innan matchen.

Kallelse kommer efter onsdagens träning.

 

OBS:Med tanke på att vi ska till Tunavallen och kolla på match så är det VIKTIGT att tjejerna har med sig varma kläder!!

 

Vi kan nämna att DM-lottningen är klar nu och vi hamnade i grupp 1 med Assyriska, IK Viljan och Nyköping BIS. Vi startar med bortamatch mot Assyriska. Så fort tiderna är bekräftade så kommer vi lägga in dom i kalendern. Preliminära datum är: 26/3, 2/4 och 9/4.

 

Första delen av försäsongen är vi ledarna väldigt nöjda med även om vi åkte på en del sjukdomar nu på slutet. Vi ser fram emot att fortsätta på samma sätt och vi har 4 träningsmatcher kvar att spela innan vi kliver in i DM, Eskilstuna cupen och sen seriespelet.

 

Vi ses⚽️💙

/Malin, Henrik, Macke och Robert

 

 

 

 

 

Information (viktig)
2023-02-14 21:27

Hej!

 

Här kommer information som är viktigt att ta till sig och prata med era tjejer om. 

Sportlov

Då vi tränare är bortresta och vi vet att många tjejer är det tar vi träningsuppehåll nästa vecka. Tjejerna behöver däremot köra egen träning för att hålla igång. 


Teambuilding 

Vi har bokat 4-5 mars med övernattning på Postehuset. Mer information kommer senare. 


Spelarutbildningsläger (klubb betalar)

Det har hittills anmält sig 11 tjejer. Detta ligger utanför oss men vi kan se anmälningar genom systemet. Vill tjejerna vara med är det dags att anmäla er. Detta är frivillig förbereredande träning som senare mynnar ut i uttagning till Sörmlandslaget. 


Domarutbildning

Det är utbildning den 28/2 för de som vill gå. Anmälan sker via Mail till kansliet. Vi ser att det finns intresse och klara anmälningar från vårt lag. 


Medlemsavgift 

Det har skickats ut Mail till er för att betala medlems- och Spelaravgift. Det ska vara betalt i slutet av februari. Har ni inte fått Mail? Kontakta kansliet. 

Sommarcup

Istället för Finspång cupen har vi anmält oss till Winning ground cupen(som spelas samma helg, 30/6-2/7). Detta pga att vi var det enda laget som var anmäld i F09 klassen.

Länken till denna nya cupen:

https://winningground.cups.nu/2023,sv/result/clubs

 

 

 

 

 

Allt för nu!

 

Trevlig kväll!

 

/Tränarna

 

 

Januari månad
2023-01-29 17:20

Hej!

 

Januari månad går mot sitt slut. Vi har kommit igång med träningar på ett bra sätt, med hög träningsnärvaro och rätt attityd och engagemang. Tjejerna vill kicka⚽️, umgås med varandra💙 och försöker hela tiden bli bättre🤓 så det skapar fina förutsättningar att bedriva vår verksamhet. 

 

Som vi nämnde i förra nyheten så kommer vi spela en hel del träningsmatcher för att alla ska få möjlighet till mycket speltid. Därför har vi bokat 8 träningsmatcher(alla är inlagda i kalendern).

Den första spelade vi redan igår, borta mot Örebro SK. Vi kan nämna att Nathalie gjorde sitt debut som Mv i 💙-tröjan och att samtliga tjejer gjorde en fin prestation. 
Tjejerna som inte spelade igår har hemmamatch nu på söndag. Kallelse kommer efter tisdagens träning.

 

Gällande andra sommarcupen så bokade vi oss nu till Finspång cupen. Den i Valdemarsvik stod vi som reserv och vi ville inte chansa att bli utan cupen. Så Finspång cupen 30/6-2/7 blir det(inlagd i kalendern).

 

Vi ses⚽️💙

/Ledarna 

 
Ny tränare
2023-01-17 20:16

Hej!

 

Idag tränade vi på en slaskig plan men det gick bra det med! 

I slutet av träningen berättade vi om ett tillskott i ledarteamet. Macke (Fridas pappa) kommer kliva in som tränare efter Göran. Det är vi andra tränare mycket tacksamma för!

 

Nu är vi fyra ledare igen vilket kommer gå åt med två lag i serierna. 

/Ledarna

 
Huvudsponsor
STARTELVAN