Webshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Bli medlem i Eskilstuna United Damfotbollförening
BLI MEDLEM
Tack för allt du gjort i Eskilstuna United under året!
2023-12-27 10:17

Hoppas att du, spelare, ledare, förälder och medlem, haft precis en sådan jul som du önskade. Ni är alla delaktiga i den resa Eskilstuna United gör tillsammans med svensk damelitfotboll, där vi ska ta damfotbollen till nya höjder.

 

Globalt beskrivs damelitfotbollen som en stor tillväxtbransch med ett ökat publikintresse och stark sportslig utveckling. Vi är helt enkelt framtiden!

 

Föreningens ekonomi är i balans även om det alltjämt finns stora utmaningar framöver. Årets resultat kommer att landa på runt plus minus noll. Vi behöver ett sådant resultat eller bättre för att behålla elitlicensen. Styrelsen jobbar på för fullt med att få klart med sponsorer så vi så tidigt som möjligt kan veta vilken budget vi kan sätta för verksamheten.

 

Vårt elitlag satsar nästa år på att slåss om de översta platserna i Elitettan och vi fortsätter att vara en kraft för ett tryggare, starkare och mer jämställt Eskilstuna med verksamheter som Girls United och lovfotboll.

 

Inför 2024 kommer vi att göra satsningar på ungdoms- och akademiverksamheten med fotbollsutvecklare, ett ökat fokus på fys- och skadeförebyggande och ett nytt akademilag för flickor 15. (Se gärna tidigare nyhet om dessa satsningar.)

 

Vi ser fram emot ett 2024 fullt av fortsatt fotbollsglädje i vår fina förening. En förening som samlar runt 500 medlemmar, 14 lag, från sju år till damelit och ett stort antal ideella krafter – det är inget annat än fantastiskt. Föreningen är beroende av alla er som vill bidra i vårt Eskilstuna United: som ledare, ledamöter i styrelse och råd, funktionärer och inte minst alla ni föräldrar. Tillsammans ser vi till att våra spelare får göra det de älskar – träna och spela fotboll.

 

Jag vill rikta ett stort tack till er alla och önskar var och en av er ett riktigt gott nytt år.

 

Anna Arnerdal,

ordförande

Så ska United utveckla ungdoms- och akademiverksamheten
2023-12-04 07:43

Eskilstuna United startar ett nytt akademilag och ökar stödet till ungdomsledare. – Vi gör det för att skapa en långsiktigt hållbar förening där vi utvecklar morgondagens fotbollsspelare, säger Anna Arnerdal, ordförande.

 

Till kommande säsong ska föreningen ha ett antal fotbollsutvecklare på ungdomssidan. De ska tillsammans med A-lags- och akademitränare planera för en sammanhållen träningsidé genom hela föreningen. Fotbollsutvecklarna kommer, liksom alla andra ungdomstränare, arbeta ideellt.

 

– Fotbollsutvecklarna ska bidra till att vi genomför vår ungdomsutbildning med en gemensam plan för hur vi utvecklar våra spelare, säger Anna Arnerdal ordförande i Eskilstuna United.

 

Tydligt arbete med fys och skadeförebyggande

Annica Barsley, fysio i A-laget, kommer starta ett långsiktigt arbete för att öka kunskapen om fys- och skadeförebyggande träning hos våra ungdomsledare. Föreningen kommer ta in ytterligare resurs i form av en fysioterapeut.

– Vi ska få vår ungdomsverksamhet att jobba utifrån den forskning som finns idag för att minska antalet knäskador, till exempel knäkontroll-programmet minskar risken med 66 procent om du gör det två gånger i veckan, säger Annica Barsley och fortsätter:

 

– Vi ska förbättra den fysiska statusen hos våra A-lagspelare, akademi- och ungdomsspelare. Det kommer i sin tur generera bättre prestationer på planen. Vi höjer vi ribban 2024, säger hon.

 

Ett tredje lag i akademin och höjd tränarkompetens

Från 2024 kommer det finnas tränings- och tävlingsmiljö i akademin för tre lag, flickor 15, 17 och 19. Vi höjer också tränarkompetensen genom att anställa en ansvarig tränare med UEFA A-utbildning i form av Mark Colvin som närmast kommer från BP:s akademi. Mark Colvin kommer hålla ihop hela akademin tillsammans med de andra tränarna och samtidigt ha ansvar för F19-matcherna. Övriga tränare i akademin är Lukas Gustavsson, F17 och Robert Duras, F15. Rekrytering av assisterande tränare pågår.

 

– Vi behöver investera i de yngre åldrarna för att ha en bred bas att bygga på när vi utvecklar morgondagens elitfotbollsspelare, säger Anna Arnerdal.

 

För de spelare som inte vill eller kommer med i F15-laget i akademin startar vi ett nytt lag i form av ett gemensamt F14/15-lag. Vi fortsätter också med vårt damjunior-lag som till året får tillskott av ett gäng spelare födda 2008.

 

– Vi är både en bredd- och elitförening och vill att alla ska få lyckas oavsett nivå, säger Anna Arnerdal.

 

U23-landskamp på Tunavallen
2023-10-02 20:44
Morgondagens fotbollsstjärnor kommer till Tunavallen!

Sveriges U23-landslag kommer till Eskilstuna och Tunavallen för att möta Frankrike i en landskamp. Dagen efter spelas även en EM-kvalmatch för F19 mellan Spanien och Portugal. Eskilstuna United är lokal arrangör och biljettintäkterna tillfaller klubben.

 

U23 Sverige-Frankrike

30 oktober kl. 18, Tunavallen

 

EM-kval F19, Spanien-Portugal

31 oktober kl. 18, Tunavallen

 

Köp din biljett nu!

Biljettpriser (båda landskamperna är inkluderade i biljettpriset)
Vuxen: 120 kr
Ungdom 8-18 år samt senior: 60 kr
Barn 0-7 år: Gratis
Föreningsbiljett: 500 kr (Inkluderar 20 biljetter).

Biljetter köper du på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu/.

 

Eskilstuna Uniteds lag kontaktar Eva för lagbiljett.

Provträna med Uniteds akademi
2023-09-18 21:46
Foto: Tommy LS

Har du höga ambitioner, vill träna i en utvecklande miljö och ta nästa steg i din fotbollsutveckling? Då är du välkommen att provträna för Eskilstuna Uniteds akademi inför säsongen 2024.

 

Akademin består för närvarande av ett F17-lag som spelar F17-SM och ett F19-lag som spelar i Svenska Spel F19. Inför 2024 kommer vi också att starta upp ett nytt akademilag för F15. Vårt representationslag spelar i Elitettan.

 

Provträning kommer genomföras vecka 43-46 med träningar på Tunavallen och Årby IP måndag, tisdag, torsdag och fredag.
F15: vecka 43-44 (spelare födda 2009)
F17-F19: vecka 44-45-46 (spelare födda 2008-2005)

 

ANMÄL DIG FÖR PROVTRÄNING

Anmäl dig genom att skicka till julie.rytterlund@eskilstunaunited.se med följande uppgifter:

Namn:
Födelseår:
Nuvarande klubb:
Position:
Mobilnummer:

 

FRÅGOR?

Vid frågor kontakta akademichef Julie Rytterlund,
julie.rytterlund@eskilstunaunited.se
073 663 11 31

Välkommen på ledarträff på Tunavallen
2023-07-26 07:22

Eskilstuna United bjuder in ledare från hela Sörmland till en träningsworkshop på Tunavallen den 12 augusti.

 

Alla regionens ledare till flick- och damlag välkomnas till träningsworkshop och samtal om flick- och damfotbollens utveckling och framtid. Du som är ledare i Eskilstuna United är extra välkommen.

 

Programmet pågår från klockan 9–14 och innehåller allt från träningar, presentationer och diskussioner.

 

09:00                       Presentation A-lag och elitverksamheten

09:45                       Presentation akademi och ungdomsverksamhet

10:30-11:45            Träning A-lag

12:00                       Lunch

12:40-14 :00          Samtal om flick- och damfotbollens utveckling och framtid

 

Tillsammans skapar vi utveckling

Träffen är en del i vårt jämställdhetsarbete JAG2030 och en del i det samarbetsavtal vi tecknade med Torshälla-Nyby IS hösten 2022. Tillsammans lyfter vi damfotbollen och skapar utveckling. Vi i Eskilstuna United vill gärna dela med oss av vår kunskap och erfarenhet. Under dagen deltar huvudtränare Vaila Barsley, assisterande tränare Daniel Viklund, målvaktstränare Peter Kristoffersson, fystränare Annica Barsley och akademichef och ungdomsansvarig Julie Rytterlund.

 

Anmäl dig senast den 3 augusti

Anmälan görs till sportkontoret@eskilstunaunited.se senast den 3 augusti, ange namn, förening och eventuella kostpreferenser.

 

Vi ser fram emot att träffa dig!

Nu bygger vi det nya United
2023-07-05 12:19

Resan mot det nya United är redan påbörjad. Som ni vet, har vi anställt den erfarna Julie Rytterlund som ansvarig för ungdomsverksamheten och akademin. Med hennes arbete kommer vi att rikta blickarna än mer mot vad som sker på Årby och i våra akademilag. Målet är att vårt a-lag ska bestå av fler spelare från Eskilstuna, Sörmland och Mälardalen. 

 

Med Vaila Barsley, Daniel Wiklund och Annica Barsley - tre kompetenta tränare och ledare med stark känsla för Eskilstuna och United – bygger vi en verksamhet och fotbollskultur där våra spelare får de bästa förutsättningarna att lyckas.

 

Vi är nu halvvägs in i säsongen 2023 och så här mitt i sommaren blir det lite av halvtidsvila och vi passar på att summera arbetet i Eskilstuna United.

 

Med våra sponsorer i ryggen och stöd från supportrar, spelare, ledare, föräldrar och vänner till United håller vi nu på att bygga upp det nya United, bland annat genom:

  • en tydligare satsning på våra egna ungdomar,
  • fortsatt socialt engagemang i våra bostadsområden och arbete för att stärka unga tjejer,
  • ett strategiskt och långsiktigt arbete med att få mer publik till Tunavallen.

Du kan läsa hela vår verksamhetsplan på sidan: https://eskilstunaunited.se/arsmote/

 

Just nu arrangerar vi Sommarlovsfotboll i fem bostadsområden tillsammans med AFC Eskilstuna. Under hösten fortsätter vi med Girls United, nu i Lagersbersgsskolan, där tjejer får träffas och spela fotboll, fika och snacka.

 

Med JAG2030-matchen den 13 augusti inleder vi höstsäsongen mot AIK hemma på Tunavallen. Det är vår manifestation för ökad jämställdhet inom fotbollen, näringslivet och samhället. Hoppas vi ses där!

 

Med det här sommarbrevet vill vi tacka alla som är en del av Eskilstuna United. Ni är helt avgörande för Uniteds framgångar och framtid. Tillsammans skapar vi en förening som förenar och vi gör Eskilstuna attraktivare att bo, leva och verka i.

 

Tack för att just du vill vara en del av Eskilstuna United!

 

Hälsningar

 

Anna Arnerdal

ordförande

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F11, 21/02 23:28 
F09, 17/02 18:30 
F11, 14/02 00:14 
F09, 10/02 17:46 
F09, 03/02 17:24 
 
Huvudsponsor
STARTELVAN