Webshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Bli medlem i Eskilstuna United Damfotbollförening
BLI MEDLEM
Valberedningens förslag till ny ordförande
2023-02-20 09:42

Valberedningens förslag till ny ordförande i Eskilstuna United är Anna Arnerdal. Hon har varit med i styrelsen sedan 2020 och kan bidra med kontinuitet i verksamheten, enligt valberedningen.

 

Föreningen har delvis nya förutsättningar och valberedningen ser att Anna Arnerdal har värdefulla erfarenheter för att leda föreningen framåt. 

 

— Anna Arnerdal är kommunikativ, strukturerad, målinriktad och ordentligt förankrad i föreningslivet. Hennes ledarskap är inkluderande och engagerande. Hon har en strävan att skapa en struktur i styrelsearbetet utifrån föreningens nya förutsättningar, säger valberedningens ordförande Karl-Anders Siljebråt.

 

Anna Arnerdal har varit med i styrelsen sedan 2020 och med henne som ordförande skulle föreningen få en kontinuitet i verksamheten menar valberedningen.

 

Val av ordförande och övriga ledamöter till styrelsen görs av föreningens medlemmar på årsmötet den 15 mars. 

Ny akademichef och ungdomsansvarig i Eskilstuna United
2023-02-06 09:15

Med nya perspektiv och mycket erfarenhet av ungdoms- och akademifotboll blir det Julie Rytterlunds uppgift att analysera och säkerställa en bra miljö där alla spelare kan utvecklas.

 

– Att anställa Julie Rytterlund är en del i vår fortsatta strategi att vara en bra utbildningsplats för unga fotbollsspelare, säger Lina Bertilsson, ordförande.

 

Den roll Julie Rytterlund nu ska ha i Eskilstuna United innefattar dels ett övergripande ansvar för akademin där hon kommer jobba nära och tillsammans med A-lagsstaben och dels ett ansvar för att utveckla ungdomsverksamheten. 

 

– Eskilstuna United är den enda elitklubben på damsidan i Södermanland och har bra förutsättningar att kunna utveckla och få fram elitspelare och jag ser väldigt mycket fram emot att få börja jobba med både akademin och ungdomssidan, säger Julie Rytterlund, som själv spelat fotboll på elitnivå och representerat Norge i ungdomslandslag från U15 till U21.

 

Som tränare har hon varit aktiv i 12 år med varierande uppdrag med både barn, ungdomar och seniorer. I IK Viljan, Strängnäs har hon varit mest involverad på ungdomssidan och som tränare för deras damjuniorer. De senaste två åren har hon jobbat som akademitränare i IF Brommapojkarna. I BP jobbade hon även med skadeförebyggande strategier och behandlingar (Naprapati) för flickakademin. Sedan 2017 har Julie Rytterlund haft olika roller i Södermanlands FF, Söff där hon bland annat varit distriktsförbundskapten för F03 och nu för F06. I Söff jobbar hon också som tränarutbildare för nivåerna SvFF D och UEFA C.

 

– Jag tycker det är viktigt att jobba nära hjärtat av verksamheten vilket är ute på planerna där våra ledare och spelare är. Det jag hoppas kunna bidra med är min erfarenhet kring spelarutvekling, kunskap inom fotboll och ledarskap, säger hon. 

 

Vaila Barsley, huvudtränare, ser anställningen av Julie Rytterlund som ett positivt steg för att stärka hela klubben.

 

– Jag är glad att vi nu har Julie Rytterlund i rollen som akademichef och ungdomsansvarig.  Eftersom United har lite av en omstart kände vi att det här var den perfekta tiden att analysera vad vi gör i akademin och ungdomslagen för att säkerställa att vi har en bra miljö där spelare kan utvecklas. Hon har mycket erfarenhet av ungdoms- och akademifotboll och lite nya ögon för att titta på vad vi gör. Jag ser detta som ett positivt steg inom klubben och jag är säker på att vi kommer att se en direkt effekt av det arbete Julie kommer att göra med stöd från A-lagsstaben, säger Vaila Barsley.

Lina Bertilsson ställer inte upp för omval
2023-02-01 16:00

Nuvarande ordföranden i Eskilstuna United, Lina Bertilsson, meddelar att hon inte ställer upp för omval. 

 

Varför vill du gå ut med detta nu? 

Jag har bestämt mig och vill vara öppen med det, för att undvika spekulationer. Det ger också valberedningen bra förutsättningar i arbetet med att hitta en ny ordförande. 

 

Vad är bakgrunden till ditt beslut? 

Efter några år i styrelsen känner jag att det är dags att gå vidare. I det skedet vi är i nu med en omstart i föreningen är det lämpligt att jag lämnar över till någon som kommer in med ny energi.  

 

Hur vill du sammanfatta dina fem år som ordförande i Eskilstuna United?  

Det har varit väldigt utvecklande år, utmanande men lärorika. Jag har fått lära känna många nya människor och fått vänner för livet. Damfotbollen är under utveckling och det har varit spännande att få vara med i en del av den. Jag önskar United all lycka framöver och jag kommer finnas på läktaren och på olika sätt fortsätta engagera mig i föreningen.  

 

Ny styrelse väljs på årsmötet 

Valberedningens arbete pågår för fullt med att få fram ett förslag till ny styrelse till årsmötet den 15 mars. 

Den 15 mars är det årsmöte
2023-01-29 19:41

Vi välkomnar medlemmar, spelare, ledare och föräldrar till Uniteds årsmöte 2023. På mötet får du information om året som varit, vad föreningen vill göra 2023 och så väljer medlemmarna nya ledamöter till styrelsen.

Det har varit ett turbulent år för United. Efter att föreningen inte kunnat redovisa ett ekonomiskt positivt bokslut i augusti så har A-laget flyttats ner till Elitettan. Föreningen får nu samla ihop sig och bygga ett delvis nytt United som är bättre anpassat till förutsättningarna. Samtidigt är målsättningen alltjämt att vara en elitförening med ett starkt fokus på vår ungdomsverksamhet och med ambitionen att vara en av Sveriges bästa utbildningsplatser för unga talanger.

 

Årsmöten är alltid viktiga men kanske extra viktigt i år. På årsmötet redovisas verksamheten och ekonomin för 2022. Vi berättar vad vi tänker om 2023 i form av verksamhetsplan och budget. Dessutom görs de viktiga valen av vilka som ska ingå i styrelsen. 

 

Våra nya tränare Vaila Barsley och Daniel Wiklund kommer i anslutning till årsmötet att berätta om årets nya spelartrupp och vilka ambitionerna är. 

 

Boka upp datumet redan nu. Du som Unitedvän är viktig. 

 

Unitedhälsningar 

Lina Bertilsson, ordförande

 

Eskilstuna Uniteds årsmöte 2023Onsdag den 15 mars, klockan 18.30Tunavallens VIP-lokal 

Dagordning och material kommer att finnas i god tid innan mötet – såväl  i pappersform som digitalt på: https://eskilstunaunited.se/arsmote/

 

Nominera till Styrelsen

Har du förslag på personer som du tycker skulle vara lämpliga att jobba i styrelsen? Valberedningen vill gärna ha nomineringar från dig som medlem i Eskilstuna United.

Skicka dina förslag till valberedningen:

karl-anders.siljebrat@eskilstunaunited.se

 

Eskilstuna United spelar i Elitettan 2023
2023-01-02 15:00

Trots att föreningen nu har ordning på ekonomin väljer även överklagandenämnden att tvångsnedflytta Eskilstuna United till Elitettan. – Nu vet vi vad som gäller inför kommande säsong och får anpassa oss efter det, säger Lina Bertilsson, ordförande Eskilstuna United. 

 

– Jag är besviken. Många har jobbat så oerhört hårt sista tiden för att komma till rätta med ekonomin och rädda föreningen. Att det inte gick hela vägen är tråkigt. Men nu får vi utgå från läget som är. Vi gör en omstart och bygger utifrån det vi har, säger Vaila Barsley, tränare. 

Eskilstuna United kommer fortsätta att bygga en organisation för framtiden utifrån den nya situationen och anpassa vår verksamhet efter de förutsättningar som nu gäller. Visionen om att vara en etablerad förening i damallsvenskan över tid och en bra utbildningsplats för unga fotbollsspelare kvarstår. Budgeten för 2023 är dock väsentligt lägre än tidigare år och utgår från vad Eskilstuna som helhet förmår. Till exempel kommer A-laget få en mindre budget att röra sig med och personalstyrkan kommer fortsättningsvis att vara begränsad. Detta betyder bland annat att vi måste prioritera bland våra arbetsuppgifter, satsa ännu mer på egen talangutveckling och vår ungdomsverksamhet, vara fler ideellt engagerade och jobba långsiktigt och målmedvetet med att skapa den förening vi vill ha.  

 

– Nu är vi fokuserade på det nya läget med ambitionen att komma tillbaka till Damallsvenskan så fort det går med en bibehållen ekonomisk stabilitet, säger Lina Bertilsson. 

Att Damallsvenskan är målet är tydligt även för Vaila Barsley. 

– Eskilstuna United har spelat i Damallsvenskan I nio säsonger och jag tycker vi hör hemma där. Vi har några talangfulla spelare födda 03–05 som vi nu kan bygga truppen runt. Jag planerar samtidigt att ta in några erfarna spelare som kan leda oss tillbaka till OBOS Damallsvenskan, säger hon. 

Har du frågor om vår förening som helhet är du välkommen att kontakta vår ordförande  

Lina Bertilsson, 070-584 5962. Har du frågor om vårt arbete med att utveckla fotbollen i föreningen kan du kontakta vår A-lagstränare Vaila Barsley, 073-143 76 04.

Tränare sökes till Eskilstuna United Damjuniorer
2022-12-15 10:21

För att kunna erbjuda laget en så bra träningsmiljö som möjligt behöver vi fler tränare till det nya laget. Idag består laget av 16 spelare och två tränare .

Skicka in din intresseanmälan till sportkontoret@eskilstunaunited.se

 

Casey Mattsson är kvar i klubben fram till årsskiftet och kan svara på frågor och funderingar fram tills dess. Hon nås på telefon 0766-969649 . 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F09, 20/03 20:06 
F09, 19/03 15:45 
F08, 09/03 21:06 
F09, 24/02 15:34 
F08, 15/02 20:09 
 
Huvudsponsor
STARTELVAN