SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Bredd, elit och samhällsansvar – så mår Eskilstuna United
2024-05-14 08:20

Vårbrev från Eskilstuna Uniteds ordförande.

 

Hur går det för United? En fråga jag får ofta. Det visar att Eskilstuna United betyder mycket för många. Det vill vi fortsätta göra. I detta vårbrev ska jag försöka svara på hur föreningen mår och vad som är aktuellt just.

 

Eskilstuna United är både bredd- och elitidrott, något som förutsätter varandra. Våra spelare i elitettan är förebilder för våra yngre spelare och de inspirerar också fler att börja träna fotboll överhuvudtaget. Vår vision är att vara en etablerad förening i damallsvenskan. Det är en långsiktig satsning som förutsätter en blomstrande barn- och ungdomsverksamhet i ständig tillväxt. Vi behöver också ha en attraktiv och välfungerande akademi som utbildar framtidens elitfotbollsspelare.

 

En viktig del i helheten är också vår plats i samhället och staden vi verkar i. Som en del i svensk damelitfotboll ingår vi i en unik fotbollsgemenskap där alla är välkomna. En gemenskap vi gärna vill sprida vidare utanför planen. Med fotbollen som en positiv kraft vill vi bidra till samhällsförbättring, där jämställdhet, integration och jämlikhet står i centrum.

Ekonomi i balans med en stram budget

Vi verkar utifrån de ekonomiska förutsättningarna vi har just nu. Idag har vi bra koll på vår ekonomi, våra kostnader och intäkter. Det är en stor trygghet och bra grund att bygga vidare på. Det är dock fortsatt tufft och vi behöver hela tiden hålla efter våra kostnader.

Bra förutsättningar för elit och akademi ska bli ännu bättre

Vem trodde att landslagslegendaren Hedvig Lindahl skulle vara lösningen på målvaktsbristen som uppstod precis inför seriestart? Många är vi dock som ser och uppskattar hennes kvaliteter och personlighet. Att Hedvig Lindahl valt att spela för Eskilstuna United under våren visar att vi har något att erbjuda en spelare på hennes nivån. Jag vill tacka alla privatpersoner och företagen Tuna Trafik och Tuna entreprenad som gjort detta möjligt.

 

Vi arbetar med att skapa hållbara strukturer och en bra utbildningsmiljö i akademin, som nu består av tre lag i form av f15, f17 och f19. Till vår hjälp har vi det certifieringssystem som finns inom Elitfotboll dam, EFD som ger stöd och vägledning i vilka steg vi ska ta. Miljön och förutsättningarna på Tunavallen är bland de bästa i svensk damelitfotboll.

 

Vi är också mitt uppe i rekryteringen av vikarie för Vaila Barsley som går på föräldraledighet i samband med sommaruppehållet. Ett arbete som vi hoppas ska vara klart inom några veckor.

Vi ska växa i Årby

Med hjälp av pengar från Svenska fotbollsförbundets En bättre väg har vi anställt Erika Karlsson som förenings- och fotbollsutvecklare. Hennes fokus kommer vara att skapa tydliga strukturer, rutiner och hållbara team för att utveckla föreningen på lång sikt. Erika Karlsson kommer jobba som ett stöd och mentor till våra tränare, ledare och ideella fotbollsutvecklare.

 

Hon ska arbeta aktivt för att föreningen ska ha en starkare identitet och förankring som fotbollsförening i Årby och rekrytera både spelare och ledare från närområdet. Fokus under 2024 kommer vara att starta ett nybörjarlag för äldre tjejer i blandade åldrar.

Säsongen är i full gång och vi behöver vår publik, i med och motgång

Fotbollssäsongen är i full gång på såväl Årby som Tunavallen. Även Larslunda, där vi spelade seriepremiären i elitettan, får väl räknas hit. Stort tack Strängnäs kommun som tog emot oss med öppna armar och stort engagemang. Tack all publik som tog sig till Strängnäs!

 

Våra supportrar och publik är otroligt viktiga för oss. Att känna gemenskapen i kärleken till fotbollen är fantastisk. Med publik på matcherna höjs stämningen och spelarna på planen känner stöd, vilket i slutänden kan betyda fler poäng. Mycket publik på plats skapar även ett större intresse hos sponsorer. Publik som syns på tv-bilderna gör Elitettan mer attraktiv som tv-rättighet. Allt bidrar såklart till föreningens ekonomi. Så vill du bidra till Eskilstuna Uniteds framtid – kom på våra matcher!

 

Vi ses på vallen och Årby!

 

/Anna Arnerdal, ordförande

Gå med United i prideparaden
2024-05-05 09:41

Den 18 maj är det Springpride i Eskilstuna. Vi i United kommer som vanligt att gå med i pridetåget. Häng med du också, så visar vi tillsammans vår kärlek för mänskliga rättigheter!

Välkomna på JAG2030-matchen 11 maj
2024-04-30 08:02
Varje år bjuder vi i Eskilstuna United in alla tjej- och damlag i Sörmland till årets JAG2030-match. Matchen då vi sätter ljus på jämställdhetsfrågan. Det vore kul om många från vår klubb kommer till Tunavallen. 
 
Matchen spelas den 11 maj kl. 13 på Tunavallen och vi möter Lidköping. 
 
Vi vill att ni anmäler om ni kommer genom att skicka ett mejl med namn på laget och hur många ni är. Skicka till sportkontoret@eskilstunaunited.se 
 
Tack vara våra sponsorer har vi alltid gratis inträde på alla våra hemmamatcher för alla under femton år och just den här matchen är det som sagt gratis även för ledare och äldre lag. 
 
Ni kan förvänta er en härlig fotbollsmatch, bra stämning på läktaren och efter matchen har ni möjlighet att träffa spelarna i vår Fanzone. Där kan det också hända att det blir någon överraskning. 
 
Vi ses på vallen!
Fotbollsskola för flickor födda 2018 startar 12 maj
2024-04-12 20:33

Söndagen den 12 maj klockan 10.00 startar Eskilstuna Uniteds fotbollsskola på Årby IP för flickor födda 2018. Vi tränar fotboll med mycket lek och boll. Ledare är tjejer från vår fotbollsakademi.

 

Välkommen att anmäla ditt barn till årets fotbollsskola! Vi tränar fem gånger på våren och fem gånger på hösten. Behöver vi ställa i på grund av vädret så flyttar vi fram så ni är garanterade antalet träningar. Avgiften är 500 kronor.

Anmälan görs till: sportkontoret@eskilstunaunited.se

 • Ange detta i mejlet:
 • Flickans namn och hela personnummer
 • Föräldrars namn
 • Adress, postnummer och ort
 • Mejl och telefonnummer till föräldrar

När avgiften på 500: - är betald får man en fin T-shirt och vattenflaska.

Till vintern blir Flickor 18 ett riktigt lag och då tränar vi inne i en gympahall.

Vi funderingar, skicka mejl till sportkontoret@eskilstunaunited.se eller ring kansliet på 073-0385790.

 

Välkomna!

Påsklovscamp för flickor och pojkar 9-14 år
2024-03-09 10:48
Foto: Pato Jerzak

Välkommen till Eskilstuna Uniteds Påsklovscamp med fotbollsträning och annat kul - för dig född 2015-2010.

 

På årets första lovcamp får du fotbollsträning och föreläsningar av Eskilstuna Uniteds akademitränare och spelare. Lägret är inriktat på fysisk kunskap, utveckling av fotbollsfärdigheter och såklart att ha roligt. Vi lovar dig en härlig vecka tillsammans med andra som älskar fotboll lika mycket som du!

 • När: 2 – 5 april (tisdag till fredag)
 • Tid: 11.30 - 15.00
 • Var: Tunahallen
 • Målgrupp: Öppet för flickor och pojkar 9-14 år (2015-2010)
 • Kostnad: 1200 kr
 • Detta inkluderar: 4 dagars fotbollsträning + mellanmål
 • Sista anmälningsdag: 25 mars

Här anmäler du dig

Eskilstuna United deltar i JOYNA – Folkspels nya lotteri
2024-03-03 14:01

Joyna är ett digitalt lotteri där varje vecka innebär en ny intäkt och en extra vinstchans eftersom även vi som förening kan vinna när lottköparen vinner. Det går till så att alla medlemmarna i föreningen kan värva prenumeranter genom en egen individuell webbshop.

 

Lotteriet kommer att börja säljas den 3 april och första dragningen presenteras fredagen den 7 juni 2024.

Så går det till

Att prenumerera på Joyna kostar 160 kronor i månaden. Prenumeranten är med om en ny dragning varje fredag, året runt. Varje vecka finns också chansen att vinna 10 miljoner kronor.

 

50 kronor av priset för lottprenumerationen går varje månad direkt till oss i Eskilstuna United. Varje vecka har vi dessutom chansen att vinna 100 000 kronor.

 

Prenumeranterna kan när som helst säga upp sin lottprenumeration. De betalar i förskott och är alltså med på kommande månads dragningar.

Därför är Eskilstuna United med
 • Försäljning utan hantering av fysiska produkter
 • Utbetalningar – inga pengatransaktioner från säljande medlemmar
 • Löpande intäkter
 • Enkel administration
 • Fördelningen mellan lagen och föreningen

 

Alla medlemmar har möjligheten att på detta superenkela sätt bidra till en löpande intäkt för föreningen. 

Så mycket kan vi tjäna

Här är ett exempel som utgår från att en medlem säljer två JOYNA-prenumerationer.

 

250 medlemmar x 2 prenumeranter = 500 prenumerationer

500 prenumerationer x 50 kronor/månad = 25 000 kronor/månad

25 000 kronor/månad x 12 månader = 300 000 kronor/år

Mer information kommer

Mer information kommer under mars och april från Folkspel. 

Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsor
STARTELVAN