SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll
F10

Säsongsavslutningsbesked från styrelsen
2023-11-06 15:53

Hej alla ledare och föräldrar i Eskilstuna United!

 Säsongen med serier, cuper och sammandrag är slut och vi kan summera året och blicka framåt inför nästa år. Vi vill med detta brev tacka dig för årets insatser och samtidigt informera och reflektera kring några valda frågor. Vi vill att ni alla är uppdaterade på läget och de tankar vi har från styrelsens sida. Det är en hel del att läsa men vi valde denna kommunikation istället för att boka en av era (förmodligen) välfyllda vardagskvällar.

 Vi börjar med det sportsliga. Det vi får till oss är att det har gått bra under året för föreningens lag. Det har varit ett fåtal frågor som kommit upp till styrelsens kännedom gällande skav i föreningens lag vilket är mycket positivt. De frågor som dykt upp är hanterade i bra samarbete med våra ledare. Det innebär att de gör ett fantastiskt arbete med alla de tjejer vi har i föreningen.

 

Fotbollsutvecklare ger stöd åt ungdom

Till detta år var planen att vi skulle få till resurser för att få till den ”blå tråden” genom föreningen vilket innebär en gemensam tanke och utförande genom alla lag. Av olika skäl är vi medvetna om att den faktiska fysiska närvaron på plan har saknats i år. Av den anledningen kommer vi göra en justering till nästa säsong. Vi kommer att aktivera 2-3 st fotbollsutvecklare i föreningen som kommer att tillsammans med A-lag och akademitränare planera för den ”blå tråden” i Eskilstuna United. Denna kommer sedan löpande att implementeras i föreningen genom dialog och närvaro med tränare och lag nere på Årby. Tanken är att vi genomför vår ungdomsutbildning med en gemensam plan snarare än respektives tränares tankar och erfarenheter. Detta kommer ske löpande och i små steg  för att utveckla ungdom framåt med ett gemensamt arbetssätt. Fotbollsutvecklarna kommer, liksom alla andra tränare, agera ideellt. Mer info kommer när dessa roller är bemannade.

 

Ekonomi i balans

Efter ett gediget arbete och med ett stort stöd från många landade vi för 2022 ner ett resultat som var c:a 600 000 kr plus vilket innebar ett positivt eget kapital (klubben hade innan ett negativt eget kapital om 550 000 kr). Däremot lyckades föreningen med detta först till årsskiftet och inte per augusti vilket innebar en tvångsnedflyttning till Elitettan. Ekonomin detta år har handlat om att ”gå ner på fälgarna ” och kapa alla kostnader som verkligen inte varit nödvändiga. En del ”baksmälla” från tidigare har vi fått 2023 men det ser nu ut som att vi kommer landa ett resultat för helåret på runt plus minus noll. Vi behöver ett sådant resultat eller bättre för att inte behöva bevisa oss igen för att behålla elitlicensen. För nästa år ser det just nu hoppfullt ut. Vi jobbar på för fullt för att få klart med sponsorerna inför 2024 så vi tidigt kan veta vilken budget vi kan sätta för verksamheten. Har du kontakter hos företag, eller kanske är företagsledare själva, får du gärna hjälpa föreningen hitta nya sponsorer.

 

A-laget fortsätter i Elitettan med sikte på allsvenskan

Efter en säsong i Elitettan är vi nu klara med nytt kontrakt till nästa år. Då är tanken att vi vill tävla om att gå upp till allsvenskan igen. Vi behöver ha en förening med bra ungdomsverksamhet, en kvalitativ akademi och ett A-lag på högsta nivå för att göra det möjligt att våra tjejer kan få bästa möjliga förebilder och möjligheter att utvecklas hela vägen hos oss!

 

Nysatsning på akademi

Från 2024 kommer det finnas tränings- och tävlingsmiljö i akademin för F15, F17 och F19. Samtliga lag kommer att samarbeta mellan sig och F17 och F19 kommer dessutom träna tillsammans till stor del. Just nu pågår det uttagningar till dessa lag och rekrytering av tränare är också igång. Med tanke på att F15 skapas kommer de spelare som inte vill eller lyckats komma med i akademin givetvis spela vidare i föreningen genom att spela F14-15 (år) spel tillsammans med nuvarande F10 (födda -10). Vi fortsätter också med damjuniorerna som till året får tillskott av ett gäng från spelare födda 2008.

 

Lyckat genomförande av Rekarne Girls Cup

För första gången någonsin har vi i år arrangerat denna cup för 13-15 åringar helt i egen regi, allt från planering till genomförande. Till och med maten var i egen regi! Utfallet blev riktigt bra genom alla de ideella krafter vi haft i form av ledare, föräldrar och samarbetspartners som gjorde det fantastiskt bra. Denna cup är, förutom det sportsliga, en viktig ekonomisk intäktskälla. Med allt vi lärt oss i år tar vi sats för att göra cupen större nästa år. Tack alla som bidragit med sin tid, kunskap och engagemang.

 

Föreningens samhällsengagemang 

Vi vet inte om alla faktiskt känner till hur mycket samhällsnytta vi gör i Eskilstuna. Girls United samlar unga tjejer från Årbyskolan, Lagersbergsskolan och Skiftingeskolan för att efter skolan spela fotboll och genomföra värderingsövningar i syfte att stärka den enskilde individen. Till detta har vi engagemang från styrelse, externa volontärer och spelare i föreningen som med glädje tar sig an detta uppdrag.

 

I somras arrangerade vi också, tillsammans med AFC, sommarfotboll i flera utsatta områden. Detta inslag innebar att det fanns möjlighet för barn (både tjejer och killar) att träffa spelare från klubbarna och spela fotboll flera dagar i veckan under sommaren. Mycket uppskattat!

 

Vi har också fått igång trygghetsrådet som ska diskutera och jobba med trygghetsfrågor i föreningen. Mer information kommer att komma längre fram i takt med att deras arbete utvecklas.

 

Vi kommer implementera värderingsarbete inom föreningens lag inom kort. Material är framtaget som kommer tas ut för arbete i våra ungdomslag. Där finns det ett antal frågor att jobba med i syfte att stärka våra spelare och verka för en miljö som ska kännas tryggare för alla. Information kommer på andra sidan nyår. 

 

Vi driver förening tillsammans

En sak som behöver jobbas med i föreningen är frågan om att alla behöver hjälpas åt med de åtaganden vi gemensamt har. Förutom tränarna runt akademi och A-lag har vi bara en anställd och det är Eva som gör ett fantastiskt arbete. En stor del av den tid som hon lägger ned är volontärtid.

 

Vi behöver alla tillsammans hjälpa till på föreningens aktiviteter. Det kan handla om att bemanna kiosken på A-lagets matcher, bemanna Rekarne Girls Cup eller vara funktionär på landskamp (som förra veckan). Vi ser ett visst ointresse från en del föräldrar som duckar ansvar. I en förening behöver att hjälpas åt och därför kommer vi inför nästa år att ta fram ett föräldrakontrakt som alla föräldrar till barn som spelar i United behöver godkänna, skriva under och leva upp till.

 

Sammanfattning

Vi summerar året till ett år då vi som förening lyckats med många saker. Ungdom har alltid fungerat väl och nu tar vi nästa steg för att göra alla delar i föreningen ännu bättre. Vi vill tacka alla som har det blå United-hjärtat och som hjälpt föreningen i någon av de roller ni har. Antingen genom en supporterande förälder, utvecklande ledare eller i annan roll som gör det möjligt för våra tjejer att växa som spelare och människor. Ni alla är viktiga!

 

Tack för säsongen 2023, vi ses på planen eller i kansliet!

 

Styrelsen genom,

Anna Arnerdal, Ordförande

Katy Eriksson, Ungdomsansvarig

Henrik Malmlöf


Nyhetsarkiv
Påsklovscamp2024-03-10 21:54
Rekarne Girls Cup2023-10-15 18:25
Serien 2023 börjar nu2023-04-22 15:23
December information2022-12-03 18:02
Oktober 20222022-10-04 19:59
Intresse Höstlovscamp2022-09-08 21:39
Match 1604300432022-08-12 20:00
Rekarne Girls Cup2022-07-30 21:25
Match 1604310172022-05-31 20:11
Fotografering 20222022-05-12 09:03
Föreningspizzan!2022-04-18 13:35
Tunavallen 5 juni2022-04-13 20:53
DaleCarlia Cup2022-04-12 20:35
Klädbeställning2022-04-07 20:02
Påsklov veckan2022-04-05 19:47
 
Huvudsponsor
STARTELVAN