SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Ny akademichef och ungdomsansvarig i Eskilstuna United
2023-02-06 09:15

Med nya perspektiv och mycket erfarenhet av ungdoms- och akademifotboll blir det Julie Rytterlunds uppgift att analysera och säkerställa en bra miljö där alla spelare kan utvecklas.

 

– Att anställa Julie Rytterlund är en del i vår fortsatta strategi att vara en bra utbildningsplats för unga fotbollsspelare, säger Lina Bertilsson, ordförande.

 

Den roll Julie Rytterlund nu ska ha i Eskilstuna United innefattar dels ett övergripande ansvar för akademin där hon kommer jobba nära och tillsammans med A-lagsstaben och dels ett ansvar för att utveckla ungdomsverksamheten. 

 

– Eskilstuna United är den enda elitklubben på damsidan i Södermanland och har bra förutsättningar att kunna utveckla och få fram elitspelare och jag ser väldigt mycket fram emot att få börja jobba med både akademin och ungdomssidan, säger Julie Rytterlund, som själv spelat fotboll på elitnivå och representerat Norge i ungdomslandslag från U15 till U21.

 

Som tränare har hon varit aktiv i 12 år med varierande uppdrag med både barn, ungdomar och seniorer. I IK Viljan, Strängnäs har hon varit mest involverad på ungdomssidan och som tränare för deras damjuniorer. De senaste två åren har hon jobbat som akademitränare i IF Brommapojkarna. I BP jobbade hon även med skadeförebyggande strategier och behandlingar (Naprapati) för flickakademin. Sedan 2017 har Julie Rytterlund haft olika roller i Södermanlands FF, Söff där hon bland annat varit distriktsförbundskapten för F03 och nu för F06. I Söff jobbar hon också som tränarutbildare för nivåerna SvFF D och UEFA C.

 

– Jag tycker det är viktigt att jobba nära hjärtat av verksamheten vilket är ute på planerna där våra ledare och spelare är. Det jag hoppas kunna bidra med är min erfarenhet kring spelarutvekling, kunskap inom fotboll och ledarskap, säger hon. 

 

Vaila Barsley, huvudtränare, ser anställningen av Julie Rytterlund som ett positivt steg för att stärka hela klubben.

 

– Jag är glad att vi nu har Julie Rytterlund i rollen som akademichef och ungdomsansvarig.  Eftersom United har lite av en omstart kände vi att det här var den perfekta tiden att analysera vad vi gör i akademin och ungdomslagen för att säkerställa att vi har en bra miljö där spelare kan utvecklas. Hon har mycket erfarenhet av ungdoms- och akademifotboll och lite nya ögon för att titta på vad vi gör. Jag ser detta som ett positivt steg inom klubben och jag är säker på att vi kommer att se en direkt effekt av det arbete Julie kommer att göra med stöd från A-lagsstaben, säger Vaila Barsley.


Nyhetsarkiv
Utbildningar via RF-SISU2022-09-07 15:53
Rekarne Girls Cup 20222022-05-30 15:20
2022-04-05 12:56
Laget.se blir Sportadmin2022-03-21 16:55
SÄKER SEGER FÖR UNITED2022-02-22 13:52
 
Huvudsponsor
STARTELVAN