SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Åtgärder för ökad säkerhet på Årby
2022-09-18 15:11

 

Efter den senaste skjutningen i Årby den 26 augusti har fler uttryckt en oro för att besöka och vistas på Årby IP. Därför har vi haft ett möte med Kultur och fritid och kommit fram till några åtgärder. Som även efter helgens uppgifter om skottlossning är högst aktuella.  

 

Eva Ahlin på kansliet och Anna Arnerdal från styrelsen har tillsammans med representanter från Eskilstuna City haft möte med Johan Bodén, arenavärd och Peter Perneblad, arbetsledare och Peter Fröjdfeldt, enhetschef på kultur och fritid för att prata om säkerheten på Årby IP. Det resulterade bland annat i att kommunen ska ta fram en tydlig rutin för vilka åtgärder de vidtar vid skjutningar eller andra allvarliga händelser i Årby eller i närheten av Årby IP. Där ska det också framgå vem vi kan kontakta i dessa fall. Rutinen ska vara känd och finnas tillgänglig för alla som berörs.  

 

Kommunen ska också:  

· Se över alla staket och grindar så att de är hela och går att låsa.  

· Se över belysningen.

· Göra kontroller av staket, grindar och belysning oftare så att det kan lagas snabbt.  

 

Det finns alltid en arenavärd i tjänst som vi kan ringa och på kvällar och helger finns det personal i tjänst.  

· Arenavärd 016-710 55 55

· Dag/kvällsvärd 016-710 55 55

 

Vi som rör oss på Årby IP har också ett ansvar för att bidra till en ökad känsla av trygghet. Du som förälder får till exempel gärna vara kvar på IP medan ditt barn eller ungdom tränar. Du kan titta på träningen, sitta kvar och jobba – det finns wifi, eller ta en kopp kaffe tillsammans med andra föräldrar. Med ökad vuxennärvaro tror vi att våra barn och ungdomar känner sig säkrare och tryggare.

 

Vi vill också påminna dig som ledare att det är viktigt att alltid låsa alla grindar och dörrar efter träningarna. Grinden ut till D-planen ska inte stå öppen under träning utan låsas så fort alla gått ut eller in. Det är också viktigt att ni ledare stannar tills alla barn har åkt eller hämtats.

 

Har du frågor och synpunkter kan du alltid kontakta kansliet eller någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på eskilstunaunited.se

 


Nyhetsarkiv
Utbildningar via RF-SISU2022-09-07 15:53
Rekarne Girls Cup 20222022-05-30 15:20
2022-04-05 12:56
Laget.se blir Sportadmin2022-03-21 16:55
SÄKER SEGER FÖR UNITED2022-02-22 13:52
 
Huvudsponsor
STARTELVAN