SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Bredd, elit och samhällsansvar – så mår Eskilstuna United
2024-05-14 08:20

Vårbrev från Eskilstuna Uniteds ordförande.

 

Hur går det för United? En fråga jag får ofta. Det visar att Eskilstuna United betyder mycket för många. Det vill vi fortsätta göra. I detta vårbrev ska jag försöka svara på hur föreningen mår och vad som är aktuellt just.

 

Eskilstuna United är både bredd- och elitidrott, något som förutsätter varandra. Våra spelare i elitettan är förebilder för våra yngre spelare och de inspirerar också fler att börja träna fotboll överhuvudtaget. Vår vision är att vara en etablerad förening i damallsvenskan. Det är en långsiktig satsning som förutsätter en blomstrande barn- och ungdomsverksamhet i ständig tillväxt. Vi behöver också ha en attraktiv och välfungerande akademi som utbildar framtidens elitfotbollsspelare.

 

En viktig del i helheten är också vår plats i samhället och staden vi verkar i. Som en del i svensk damelitfotboll ingår vi i en unik fotbollsgemenskap där alla är välkomna. En gemenskap vi gärna vill sprida vidare utanför planen. Med fotbollen som en positiv kraft vill vi bidra till samhällsförbättring, där jämställdhet, integration och jämlikhet står i centrum.

Ekonomi i balans med en stram budget

Vi verkar utifrån de ekonomiska förutsättningarna vi har just nu. Idag har vi bra koll på vår ekonomi, våra kostnader och intäkter. Det är en stor trygghet och bra grund att bygga vidare på. Det är dock fortsatt tufft och vi behöver hela tiden hålla efter våra kostnader.

Bra förutsättningar för elit och akademi ska bli ännu bättre

Vem trodde att landslagslegendaren Hedvig Lindahl skulle vara lösningen på målvaktsbristen som uppstod precis inför seriestart? Många är vi dock som ser och uppskattar hennes kvaliteter och personlighet. Att Hedvig Lindahl valt att spela för Eskilstuna United under våren visar att vi har något att erbjuda en spelare på hennes nivån. Jag vill tacka alla privatpersoner och företagen Tuna Trafik och Tuna entreprenad som gjort detta möjligt.

 

Vi arbetar med att skapa hållbara strukturer och en bra utbildningsmiljö i akademin, som nu består av tre lag i form av f15, f17 och f19. Till vår hjälp har vi det certifieringssystem som finns inom Elitfotboll dam, EFD som ger stöd och vägledning i vilka steg vi ska ta. Miljön och förutsättningarna på Tunavallen är bland de bästa i svensk damelitfotboll.

 

Vi är också mitt uppe i rekryteringen av vikarie för Vaila Barsley som går på föräldraledighet i samband med sommaruppehållet. Ett arbete som vi hoppas ska vara klart inom några veckor.

Vi ska växa i Årby

Med hjälp av pengar från Svenska fotbollsförbundets En bättre väg har vi anställt Erika Karlsson som förenings- och fotbollsutvecklare. Hennes fokus kommer vara att skapa tydliga strukturer, rutiner och hållbara team för att utveckla föreningen på lång sikt. Erika Karlsson kommer jobba som ett stöd och mentor till våra tränare, ledare och ideella fotbollsutvecklare.

 

Hon ska arbeta aktivt för att föreningen ska ha en starkare identitet och förankring som fotbollsförening i Årby och rekrytera både spelare och ledare från närområdet. Fokus under 2024 kommer vara att starta ett nybörjarlag för äldre tjejer i blandade åldrar.

Säsongen är i full gång och vi behöver vår publik, i med och motgång

Fotbollssäsongen är i full gång på såväl Årby som Tunavallen. Även Larslunda, där vi spelade seriepremiären i elitettan, får väl räknas hit. Stort tack Strängnäs kommun som tog emot oss med öppna armar och stort engagemang. Tack all publik som tog sig till Strängnäs!

 

Våra supportrar och publik är otroligt viktiga för oss. Att känna gemenskapen i kärleken till fotbollen är fantastisk. Med publik på matcherna höjs stämningen och spelarna på planen känner stöd, vilket i slutänden kan betyda fler poäng. Mycket publik på plats skapar även ett större intresse hos sponsorer. Publik som syns på tv-bilderna gör Elitettan mer attraktiv som tv-rättighet. Allt bidrar såklart till föreningens ekonomi. Så vill du bidra till Eskilstuna Uniteds framtid – kom på våra matcher!

 

Vi ses på vallen och Årby!

 

/Anna Arnerdal, ordförande


Nyhetsarkiv
Utbildningar via RF-SISU2022-09-07 15:53
Rekarne Girls Cup 20222022-05-30 15:20
2022-04-05 12:56
Laget.se blir Sportadmin2022-03-21 16:55
SÄKER SEGER FÖR UNITED2022-02-22 13:52
 
Huvudsponsor
STARTELVAN