SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Så ska United utveckla ungdoms- och akademiverksamheten
2023-12-04 07:43

Eskilstuna United startar ett nytt akademilag och ökar stödet till ungdomsledare. – Vi gör det för att skapa en långsiktigt hållbar förening där vi utvecklar morgondagens fotbollsspelare, säger Anna Arnerdal, ordförande.

 

Till kommande säsong ska föreningen ha ett antal fotbollsutvecklare på ungdomssidan. De ska tillsammans med A-lags- och akademitränare planera för en sammanhållen träningsidé genom hela föreningen. Fotbollsutvecklarna kommer, liksom alla andra ungdomstränare, arbeta ideellt.

 

– Fotbollsutvecklarna ska bidra till att vi genomför vår ungdomsutbildning med en gemensam plan för hur vi utvecklar våra spelare, säger Anna Arnerdal ordförande i Eskilstuna United.

 

Tydligt arbete med fys och skadeförebyggande

Annica Barsley, fysio i A-laget, kommer starta ett långsiktigt arbete för att öka kunskapen om fys- och skadeförebyggande träning hos våra ungdomsledare. Föreningen kommer ta in ytterligare resurs i form av en fysioterapeut.

– Vi ska få vår ungdomsverksamhet att jobba utifrån den forskning som finns idag för att minska antalet knäskador, till exempel knäkontroll-programmet minskar risken med 66 procent om du gör det två gånger i veckan, säger Annica Barsley och fortsätter:

 

– Vi ska förbättra den fysiska statusen hos våra A-lagspelare, akademi- och ungdomsspelare. Det kommer i sin tur generera bättre prestationer på planen. Vi höjer vi ribban 2024, säger hon.

 

Ett tredje lag i akademin och höjd tränarkompetens

Från 2024 kommer det finnas tränings- och tävlingsmiljö i akademin för tre lag, flickor 15, 17 och 19. Vi höjer också tränarkompetensen genom att anställa en ansvarig tränare med UEFA A-utbildning i form av Mark Colvin som närmast kommer från BP:s akademi. Mark Colvin kommer hålla ihop hela akademin tillsammans med de andra tränarna och samtidigt ha ansvar för F19-matcherna. Övriga tränare i akademin är Lukas Gustavsson, F17 och Robert Duras, F15. Rekrytering av assisterande tränare pågår.

 

– Vi behöver investera i de yngre åldrarna för att ha en bred bas att bygga på när vi utvecklar morgondagens elitfotbollsspelare, säger Anna Arnerdal.

 

För de spelare som inte vill eller kommer med i F15-laget i akademin startar vi ett nytt lag i form av ett gemensamt F14/15-lag. Vi fortsätter också med vårt damjunior-lag som till året får tillskott av ett gäng spelare födda 2008.

 

– Vi är både en bredd- och elitförening och vill att alla ska få lyckas oavsett nivå, säger Anna Arnerdal.

 


Nyhetsarkiv
Utbildningar via RF-SISU2022-09-07 15:53
Rekarne Girls Cup 20222022-05-30 15:20
2022-04-05 12:56
Laget.se blir Sportadmin2022-03-21 16:55
SÄKER SEGER FÖR UNITED2022-02-22 13:52
 
Huvudsponsor
STARTELVAN