Webshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna United Damfotbollförening
Fotboll

Påsklovscamp för flickor och pojkar 9-14 år
2024-03-09 10:48
Foto: Pato Jerzak

Välkommen till Eskilstuna Uniteds Påsklovscamp med fotbollsträning och annat kul - för dig född 2015-2010.

 

På årets första lovcamp får du fotbollsträning och föreläsningar av Eskilstuna Uniteds akademitränare och spelare. Lägret är inriktat på fysisk kunskap, utveckling av fotbollsfärdigheter och såklart att ha roligt. Vi lovar dig en härlig vecka tillsammans med andra som älskar fotboll lika mycket som du!

  • När: 2 – 5 april (tisdag till fredag)
  • Tid: 11.30 - 15.00
  • Var: Tunahallen
  • Målgrupp: Öppet för flickor och pojkar 9-14 år (2015-2010)
  • Kostnad: 1200 kr
  • Detta inkluderar: 4 dagars fotbollsträning + mellanmål
  • Sista anmälningsdag: 25 mars

Här anmäler du dig

Eskilstuna United deltar i JOYNA – Folkspels nya lotteri
2024-03-03 14:01

Joyna är ett digitalt lotteri där varje vecka innebär en ny intäkt och en extra vinstchans eftersom även vi som förening kan vinna när lottköparen vinner. Det går till så att alla medlemmarna i föreningen kan värva prenumeranter genom en egen individuell webbshop.

 

Lotteriet kommer att börja säljas den 3 april och första dragningen presenteras fredagen den 7 juni 2024.

Så går det till

Att prenumerera på Joyna kostar 160 kronor i månaden. Prenumeranten är med om en ny dragning varje fredag, året runt. Varje vecka finns också chansen att vinna 10 miljoner kronor.

 

50 kronor av priset för lottprenumerationen går varje månad direkt till oss i Eskilstuna United. Varje vecka har vi dessutom chansen att vinna 100 000 kronor.

 

Prenumeranterna kan när som helst säga upp sin lottprenumeration. De betalar i förskott och är alltså med på kommande månads dragningar.

Därför är Eskilstuna United med
  • Försäljning utan hantering av fysiska produkter
  • Utbetalningar – inga pengatransaktioner från säljande medlemmar
  • Löpande intäkter
  • Enkel administration
  • Fördelningen mellan lagen och föreningen

 

Alla medlemmar har möjligheten att på detta superenkela sätt bidra till en löpande intäkt för föreningen. 

Så mycket kan vi tjäna

Här är ett exempel som utgår från att en medlem säljer två JOYNA-prenumerationer.

 

250 medlemmar x 2 prenumeranter = 500 prenumerationer

500 prenumerationer x 50 kronor/månad = 25 000 kronor/månad

25 000 kronor/månad x 12 månader = 300 000 kronor/år

Mer information kommer

Mer information kommer under mars och april från Folkspel. 

Tack för allt du gjort i Eskilstuna United under året!
2023-12-27 10:17

Hoppas att du, spelare, ledare, förälder och medlem, haft precis en sådan jul som du önskade. Ni är alla delaktiga i den resa Eskilstuna United gör tillsammans med svensk damelitfotboll, där vi ska ta damfotbollen till nya höjder.

 

Globalt beskrivs damelitfotbollen som en stor tillväxtbransch med ett ökat publikintresse och stark sportslig utveckling. Vi är helt enkelt framtiden!

 

Föreningens ekonomi är i balans även om det alltjämt finns stora utmaningar framöver. Årets resultat kommer att landa på runt plus minus noll. Vi behöver ett sådant resultat eller bättre för att behålla elitlicensen. Styrelsen jobbar på för fullt med att få klart med sponsorer så vi så tidigt som möjligt kan veta vilken budget vi kan sätta för verksamheten.

 

Vårt elitlag satsar nästa år på att slåss om de översta platserna i Elitettan och vi fortsätter att vara en kraft för ett tryggare, starkare och mer jämställt Eskilstuna med verksamheter som Girls United och lovfotboll.

 

Inför 2024 kommer vi att göra satsningar på ungdoms- och akademiverksamheten med fotbollsutvecklare, ett ökat fokus på fys- och skadeförebyggande och ett nytt akademilag för flickor 15. (Se gärna tidigare nyhet om dessa satsningar.)

 

Vi ser fram emot ett 2024 fullt av fortsatt fotbollsglädje i vår fina förening. En förening som samlar runt 500 medlemmar, 14 lag, från sju år till damelit och ett stort antal ideella krafter – det är inget annat än fantastiskt. Föreningen är beroende av alla er som vill bidra i vårt Eskilstuna United: som ledare, ledamöter i styrelse och råd, funktionärer och inte minst alla ni föräldrar. Tillsammans ser vi till att våra spelare får göra det de älskar – träna och spela fotboll.

 

Jag vill rikta ett stort tack till er alla och önskar var och en av er ett riktigt gott nytt år.

 

Anna Arnerdal,

ordförande

Så ska United utveckla ungdoms- och akademiverksamheten
2023-12-04 07:43

Eskilstuna United startar ett nytt akademilag och ökar stödet till ungdomsledare. – Vi gör det för att skapa en långsiktigt hållbar förening där vi utvecklar morgondagens fotbollsspelare, säger Anna Arnerdal, ordförande.

 

Till kommande säsong ska föreningen ha ett antal fotbollsutvecklare på ungdomssidan. De ska tillsammans med A-lags- och akademitränare planera för en sammanhållen träningsidé genom hela föreningen. Fotbollsutvecklarna kommer, liksom alla andra ungdomstränare, arbeta ideellt.

 

– Fotbollsutvecklarna ska bidra till att vi genomför vår ungdomsutbildning med en gemensam plan för hur vi utvecklar våra spelare, säger Anna Arnerdal ordförande i Eskilstuna United.

 

Tydligt arbete med fys och skadeförebyggande

Annica Barsley, fysio i A-laget, kommer starta ett långsiktigt arbete för att öka kunskapen om fys- och skadeförebyggande träning hos våra ungdomsledare. Föreningen kommer ta in ytterligare resurs i form av en fysioterapeut.

– Vi ska få vår ungdomsverksamhet att jobba utifrån den forskning som finns idag för att minska antalet knäskador, till exempel knäkontroll-programmet minskar risken med 66 procent om du gör det två gånger i veckan, säger Annica Barsley och fortsätter:

 

– Vi ska förbättra den fysiska statusen hos våra A-lagspelare, akademi- och ungdomsspelare. Det kommer i sin tur generera bättre prestationer på planen. Vi höjer vi ribban 2024, säger hon.

 

Ett tredje lag i akademin och höjd tränarkompetens

Från 2024 kommer det finnas tränings- och tävlingsmiljö i akademin för tre lag, flickor 15, 17 och 19. Vi höjer också tränarkompetensen genom att anställa en ansvarig tränare med UEFA A-utbildning i form av Mark Colvin som närmast kommer från BP:s akademi. Mark Colvin kommer hålla ihop hela akademin tillsammans med de andra tränarna och samtidigt ha ansvar för F19-matcherna. Övriga tränare i akademin är Lukas Gustavsson, F17 och Robert Duras, F15. Rekrytering av assisterande tränare pågår.

 

– Vi behöver investera i de yngre åldrarna för att ha en bred bas att bygga på när vi utvecklar morgondagens elitfotbollsspelare, säger Anna Arnerdal.

 

För de spelare som inte vill eller kommer med i F15-laget i akademin startar vi ett nytt lag i form av ett gemensamt F14/15-lag. Vi fortsätter också med vårt damjunior-lag som till året får tillskott av ett gäng spelare födda 2008.

 

– Vi är både en bredd- och elitförening och vill att alla ska få lyckas oavsett nivå, säger Anna Arnerdal.

 

U23-landskamp på Tunavallen
2023-10-02 20:44
Morgondagens fotbollsstjärnor kommer till Tunavallen!

Sveriges U23-landslag kommer till Eskilstuna och Tunavallen för att möta Frankrike i en landskamp. Dagen efter spelas även en EM-kvalmatch för F19 mellan Spanien och Portugal. Eskilstuna United är lokal arrangör och biljettintäkterna tillfaller klubben.

 

U23 Sverige-Frankrike

30 oktober kl. 18, Tunavallen

 

EM-kval F19, Spanien-Portugal

31 oktober kl. 18, Tunavallen

 

Köp din biljett nu!

Biljettpriser (båda landskamperna är inkluderade i biljettpriset)
Vuxen: 120 kr
Ungdom 8-18 år samt senior: 60 kr
Barn 0-7 år: Gratis
Föreningsbiljett: 500 kr (Inkluderar 20 biljetter).

Biljetter köper du på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu/.

 

Eskilstuna Uniteds lag kontaktar Eva för lagbiljett.

Provträna med Uniteds akademi
2023-09-18 21:46
Foto: Tommy LS

Har du höga ambitioner, vill träna i en utvecklande miljö och ta nästa steg i din fotbollsutveckling? Då är du välkommen att provträna för Eskilstuna Uniteds akademi inför säsongen 2024.

 

Akademin består för närvarande av ett F17-lag som spelar F17-SM och ett F19-lag som spelar i Svenska Spel F19. Inför 2024 kommer vi också att starta upp ett nytt akademilag för F15. Vårt representationslag spelar i Elitettan.

 

Provträning kommer genomföras vecka 43-46 med träningar på Tunavallen och Årby IP måndag, tisdag, torsdag och fredag.
F15: vecka 43-44 (spelare födda 2009)
F17-F19: vecka 44-45-46 (spelare födda 2008-2005)

 

ANMÄL DIG FÖR PROVTRÄNING

Anmäl dig genom att skicka till julie.rytterlund@eskilstunaunited.se med följande uppgifter:

Namn:
Födelseår:
Nuvarande klubb:
Position:
Mobilnummer:

 

FRÅGOR?

Vid frågor kontakta akademichef Julie Rytterlund,
julie.rytterlund@eskilstunaunited.se
073 663 11 31

Nyheter från våra lag
F09, 24/03 20:06 
F11, 21/03 11:32 
F11, 18/03 18:08 
F09, 17/03 19:43 
 
Huvudsponsor
STARTELVAN